G4S juhatuse esimees veetis kaheksa tundi patrullis

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turvafirma G4S juhtkond eesotsas ettevõtte juhatuse esimehega saatsid eile terve päeva jooksul oma eesliinitöötajad töövarjudena. Firma juht Priit Sarapuu veetis näiteks kaheksa tundi patrullekipaažis töötades.

Eilse töövarjupäeva jooksul said «varjutatud» patrullekipaaži ja kaubanduse turvatöötajad, tehnikud, lennueelse julgestuskontrolli töötajad, kullerid ja sularahakassiirid.

 «Juhtidele on vahetu teenindamise kogemus vajalik, et mõista süviti klientide ootusi ja tekkivaid probleeme,» ütles Priit Sarapuu. «Ise olin töövarjuks patrullekipaaži turvatöötajatel. Selleks, et ülevaade tööst oleks mitmekesisem, osalesin nii päevases kui ka öises vahetuses. Nende kaheksa tunni jooksul, mis veetsin kahe erineva patrullekipaažiga, tekkis mitu ideed, mida saame ära kasutada parema klienditeeninduse heaks.»

Töövarjupäeval osalemiseks läbisid töövarjud turvaseaduses ettenähtud 16-tunnise turvatöötaja esmakoolituse ning kandsid vastava valdkonna töövormi. Töövarjud osalesid  töös peamiselt vaatlejatena ning täitsid vaid neid ülesandeid, mis ei vajanud eriväljaõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles