Türgi välisminister lubas püsida reformikursil

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ali Babacan.
Ali Babacan. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi välisministri Ali Babacani kinnitusel pühendab valitsus end reformide läbiviimisele, mis on vajalikud ühinemiseks Euroopa Liiduga.


«Türgi rahvas tahab neid reforme,» kinnitas Babacan kohtumisel Austria välisministri Michael Spindeleggeriga. Samas möönas Babacan, et mitmed euroliidu suuremad liikmesriigid ei toeta Ankara püüdlusi blokiga ühinemaks, viidates nii Saksamaale ja Prantsusmaale, vahendas AFP.

«Tee reformide suunas on juba põhimõtteliselt tähtis, sõltumata nende eesmärgist [ühineda Euroopa Liiduga],» lisas Babacan.

Spindelegger lubas, et Austria valitsus korraldab Türgi võimaliku liikmesuse küsimuses referendumi.

Türgi Euroopa-püüdlused algasid juba 1959. aastal. Ametlikult sai Türgist Euroopa Liidu kandidaatriik 1999. aastal. 17. detsembril 2004. aastal otsustas Euroopa Ülemkogu alustada Türgiga liitumisläbirääkimisi.

2002. aastal peaministriks saanud Recep Tayyip Erdogani juhtimise ajal on Türgi läbinud edukalt hulga poliitilisi reforme, mis on olulised Euroopa Liiduga ühinemiseks, kuid viimastel aastatel on liitumiskõnelused edenenud aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles