Briti alkohoolikud võivad jääda töötu abirahata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia töötuid napsisõpru ähvardab oht abirahast ilma jääda.
Suurbritannia töötuid napsisõpru ähvardab oht abirahast ilma jääda. Foto: Caro / Scanpix

Suurbritannia tööhõiveminister James Purnell soovitab töötu abirahast ilma jätta need alkoholisõltlased, kes keelduvad vastavast ravist.

Suurbritannias on umbes 54 000 töötu abiraha ja töövõimetuse toetuse saajat tunnistanud, et alkoholiprobleem takistab neid töötamast, kirjutab Mirror.

Tööhõiveministri hinnangul võib see number tegelikult veelgi suurem olla. Purnelli sõnul ei saa kedagi pikaks ajaks jätta ilma toetusteta, ilma et aidataks neil sellest probleemist vabaneda.

«See on ka põhjus, miks me püüame korraldada asju nii, et alkohoolikud saaksid abi, mida nad vajavad. Et nad saaksid kaineks, saaksid tagasi oma elu ja taas tööle minna,» selgitas Purnell oma plaani.

Suurbritannia sõltlastega tegelevad organisatsioonid aga hoiatavad, et praegu pole piisavalt võimalusi ravimiseks ning toetustest ilmajätmine võib raskendada laste olukorda.

«Toetuste maksmise lõpetamine võib otseselt mõjuda lastele. On oluline, et perekondlikke vajadusi võetakse arvesse,» sõnas sõltlastege tegeleva Addactioni esindaja Elliot Ellam.

Teise ühingu Alcohol Concerni esindaja Don Shenkeri sõnul saab ravi vaid iga 18 alkohoolik, kes seda tegelikult vajab. «Rahanduslik kindlus on osa nende ravist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles