Euroopa olümpiamängud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Olümpiakomitee peaassamblee võttis 8. detsembril Roomas vastu otsuse korraldada 2015. aastal ajaloo esimesed Euroopa olümpiamängud. Esimese euroolümpia toimumiskohaks valiti Aserbaidžaani pealinn Bakuu.

Uus olümpiavõistlus on välja pakutud Panameerika, Aasia ja Aafrika mängude analoogina, mitteeurooplased alustasid oma suurmängude korraldamist juba üle kuuekümne aasta tagasi. Esimesed Panameerika ja Aasia mängud toimusid 1951. aastal, Aafrika mängud 1965. aastal. Kokku on saadud reeglina iga nelja aasta järel.

Kompleksvõistluse, mille nimeks kehtestati Euroopa mängud, kavva võetakse 15 spordiala. Neist 13 on välja valitud, kahte viimasesse valikusse peavad mahtuma praegused mitteolümpiaalad. Otsus korraldada oma olümpia ei tulnud Euroopa Olümpiakomitee juhtidel päris üksmeelselt: poolt oli 38 ja vastu kaheksa komitee liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles