Peaasi, et lõbus oli, aga kas ikka oli?

Olaf Suuder
, teleajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat
Grey Galdio
«Maffia raha. Kunnari lugu»
Tallinna Raamatutrükikoda OÜ 2012, 304 lk
Raamat Grey Galdio «Maffia raha. Kunnari lugu» Tallinna Raamatutrükikoda OÜ 2012, 304 lk Foto: Repro

Kunnar Läets on avalikkusele tuntud kui üks kiirendusvõistluse Street Power korraldajaist, kes oodatust väiksema piletitulu tõttu pages kilekotti krahmatud kassarahaga sponsorite ja võlanõudjate eest paariks nädalaks Hispaaniasse – see tundus Kunnarile toona enesestmõistetav ja ka kohtusüsteem ei leidnud, et midagi oleks valesti. Praegu tegutseb ta disaini vallas, aga on kirjutanud ka raamatu «Maffia raha. Kunnari lugu».

Kui Läets oleks oma raamatuga pretendeerinud kirjanduslikule väärtusele, tulnuks sisu ja vormiga rohkem vaeva näha, kuid teos kannab siiski ausat, huvitavat, ajastuhõngulist ja psühholoogilist sõnumit. Miinuspoolele jääb see, et me ei saa teada, kui aus autor enda ja teiste vastu on. Pehmemad üksikasjad on ülepakutult pihtimuslikud, hämaramad lood jäävad lahti rääkimata.

Inimlikust aspektist saame tundma kurjategija hingeelu. Vanglad ju kubisevad süüdimõistetutest, kes on veendunud, et sattusid valel ajal valesse kohta ja juhtunu oli ebaõnn. Nad kas ei mõista, et on teistele paha teinud, olgu siis selleks mõrv, vigastus või lihtlabane autoärandamine, äkki nad blokeerivad sellise mõtte juba eos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles