Reporter.ee: Kesknädal võrdles Ansipit Hitleriga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna leht Kesknädal.
Keskerakonna leht Kesknädal. Foto: Urmas Luik

Keskerakonna ajaleht Kesknädal võrdles tänases numbris peaminister Andrus Ansipit Adolf Hitleriga.

Kesknädala poliitikatoimetaja Ivari Vee sõnul on mõlemal mehel sarnased meetodid, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Aina rohkem tekib sellist väikest kõhedust,» rääkis Vee. «Vaadates seda, mis toimub meie ühiskonnas praegu ja tuletades meelde, mis oli 1930. aastate lõpus Saksamaal. Hitlerit ei võetud ka tõsiselt ja pärast oli ikka väga halb kõigil.»

Vee sõnul pani teda selle teema peale mõtlema üks vestlus, kus poliitikud rääkisid Andrus Ansipi esinemisest riigikogus, kus teda oli viis tundi järjest küsimustega pommitatud.

«Peale seda tuli üks poliitikutest ja ütles, et ta (Ansip) on fantastiline mees - ta pidas need viis tundi vastu, oli rahulik ja lõpuks jäid ise ka uskuma, et ta räägib täiesti õiget juttu ja Eestis ongi kõik hästi,» meenutas Vee. «Samasuguse fenomeniga sai hakkama ju ka Adolf.»

Keskerakonna juhil Edgar Savisaarel ei olnud omapärase võrdluse vastu suurt midagi.

Nädala juubilari rubriik ilmub igal nädalal Kesknädala viimasel leheküljel. Tänane kirjutis algab sõnadega: «20. aprillil 1889 sündis Austrias tulevane läbikukkunud kunstnik, kuid karismaatiline kõnemees, Saksamaa valitsusjuht ja riigipea, aga ka üks inimkonna suurimaid kurjategijaid Adolf Hitler (Schiklgruber)».

Marko Mihkelsoni (IRL) sõnul on Natsi-Saksamaa juhi Adolf Hitleri sünniaastapäeva meenutamine Kesknädalas kohatu.

«Kui sellisel moel tõstetakse esile kaasaja üht suurimat kurjategijat, siis minul tekib küll küsimus, et kuidas näiteks suhtuvad sellesse Keskerakonna kolleegid Euroopa Parlamendi liberaalide fraktsioonis, kuidas üldse vabade ja demokraatlike riikide suuremad erakonnad sellisesse käitumisse võiksid suhtuda,» rääkis Mihkelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles