Firma andis jõulukingituste raha lasteaiale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dold Puidutööstuse tehase juht Thomas Kuderer (paremal) andis lasteaia direktorile Ene Männikule üle kingitusega kaasnenud pildi. Sündmusele elas kaasa ka Viljandi linnapea Loit Kivistik.
Dold Puidutööstuse tehase juht Thomas Kuderer (paremal) andis lasteaia direktorile Ene Männikule üle kingitusega kaasnenud pildi. Sündmusele elas kaasa ka Viljandi linnapea Loit Kivistik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Männimäe lasteaia pere võttis neljapäeva hommikul vastu  jõulukingituse puidutööstuse Dold esindajatelt, kes olid otsustanud anda mudilastele mööbli ostmiseks 2500 eurot.

«Tavaliselt teevad ettevõtted oma äripartneritele jõuludeks kingitusi. Meie otsustasime seekord käituda teisiti ja annetada kingituste raha kogukonnale — lasteaiale,» ütles aktsiaseltsi Dold Puidutööstus personalijuht Anu Ruusoja, kui koos tehase juhi Thomas Kudereriga lapsi täis saali ette astus.

Mudilaste ja päkapikurõivastes õpetajate silme all andsid nad lasteaia direktorile Ene Männikule raamitud pildi, millel on sellesama lasteaia lapsed ning kiri: «Annetame 2500 eurot tuleviku heaks.»

Samasuguse kujundusega jõulukaardi saadab Dold Puidutööstus tänavu oma klientidele ja koostööpartneritele, jagades niimoodi nendega oma heategu.

«Sel viisil saavad ka nemad tunda end meie heategevusprojektis osalejana. Kingime neile killukese andmisrõõmu ja häid emotsioone,» selgitas Anu Ruusoja.

Männimäe lasteaia direktori Ene Männiku sõnul käis jõuluannetusega kaasas nõue, et selle eest tuleb osta lastemööblit. «Kahtlemata on meile sellest kingitusest palju abi,» kinnitas ta. «Arutame nüüd õpetajatega läbi, millisesse rühma ja milliseid mööbliesemeid kõige rohkem vaja on.»

Hoolivad tulevikust

Thomas Kudereri jutu järgi on heategevus ja laste toetamine osa Dold Puidutööstuse maailmavaatest. «Lapsed on meie tulevik,» ütles ta ning tunnistas, et Männimäe mudilaste meeleolukas esinemine valmistas talle rõõmu.

«Igatsen oma lapsi, kes on kodus Saksamaal,» lausus ta.

Dold Puidutööstus on toetanud lasteaedu ka varem ning pälvinud selle eest Viljandi linnalt 2011. aasta laste- ja noortesõbraliku ettevõtte nimetuse. Samuti on firma aidanud loomade varjupaika, annetades kassimaja ehitamiseks materjali.

Toetajaid on teisigi

Neljapäevasel jõuluhommikul sai direktor Ene Männik lasteaia perele teada anda veel teisestki heateost: Päikesekiire rühmas käiva poisi vanemad annetasid osaühingu Marki Transport kaudu lasteaiale 1500 eurot. Ka selle kingituse eesmärk oli toetada  mööbli ja inventari ostmist.

«Need on esimesed jõulud, kui meile selliseid kingitusi tehakse. Võib-olla on masu mööda saamas ning inimesed on hakanud rohkem lastele mõtlema,» arutles Ene Männik, kes on Männimäe lasteaia direktor olnud seitse aastat.

Tänavu oktoobris kinkisid ühe Päikesekiire rühma lapse vanemad lasteaiale kena mängumaja, mis pandi üles hoovi. Paar aastat tagasi annetasid ka ühe sõimerühma lapse vanemad asutusele majakese.

«Tundub, et heategu kasvab ning ühe inimese algatus tõmbab ka teisi kaasa,» oli Ene Männik kinkijatele tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles