Transpordi Ametiühing: kõik kiirabitöötajad peavad saama kindlustatud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Transpordi Ametiühingu hinnangul on tänane kiirabitöötajate kindlustuse süsteem puudulik ning vaja on muuta iga kiirabitöötaja kindlustamine tööandjale kohustuslikuks.

Terviseameti kulumudelis on ette nähtud ja tööandjatele ka makstud raha töötajate kindlustamiseks, samas seaduses üheselt mõistetavalt kindlustamise kohustust kiirabipidajatel ei ole, seisab Transpordi Ametiühing pöördumises. Näiteks Kuressaare Haigla on küll raha kindlustuse jaoks kätte saanud, aga mitte kasutanud seda kindlustuseks.

Lisaks on täna ka lepingu olemasolul enamasti kindlustatud vaid tööandja. See tähendab, et kindlustusjuhtumi puhul maksab kindlustusandja hüvitise välja tööandjale, mitte inimesele, kellega õnnetus juhtus või tema lähedastele.

Transpordi Ametiühingu liiklusspetsialist Tarmo Kahem rääkis, et selline käitumine on kummaline, sest õnnetusjuhtumi puhul saab kahju eelkõige töötaja, mitte tööandja ja seepärast peaks kindlustus õnnetusjuhtumi puhul hüvitise maksma ka töötajale, mitte tööandjale.

Kahemi sõnul kerkis probleem viimati päevakorda novembris, kui Pärnus sai alarmsõitu tegeva kiirabiauto ja veoki kokkupõrkes raskelt vigastada kiirabiautos olnud brigaadi liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles