Galerii: jõuluvanad pidasid Maria talus jõulutalguid

Raavo Raadik
, Eesti hobusekasvatajate selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad ja -memmed pidasid Maria talus jõulutalguid.
Jõuluvanad ja -memmed pidasid Maria talus jõulutalguid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tosin jõulutaati ja -memme kogunesid laupäeval Tõstamaa ja Audru valla piiril, Kõpu külas Maria talu naabruses asuvasse Jõuluvana Korstna tallu, kus poolesaja pealtvaataja ees peeti maha jõuluhõngulised talgud.

Talgud juhatas sisse jõuluvana Ärni, jagades jõulutalgulised improviseeritud töögruppidesse ja  andis ülesandeid, mida vaatamata lõõtsuvale tuulele polnud siiski raske täita.

Kätt prooviti puu koorimisel, enim pakkus peamiselt lastest koosnevatele talgulistele rõõmu hobusega metsloomadele külakostiks heina viimine. Harjutada sai ponil ratsutamist. Hoolitsetud oli kõhutäite eestki, kõigile pakuti hubaselt soojas jõulumemme köögis värskeid pannkooke.

Maria talu peremees, Eesti hobusekasvatajate seltsi juhatuse liige Enn Rand ütles oma naabrusesse kolinud jõuluvanade tegevust kommenteerides, et tema teadmist mööda jäävad Jõuluvana Korstna talus jõuluvanad paikseks. „Jah, siin hakkavad jõulutaadid olema pidevalt. Eriti pakub mulle head meelt, et jõuluvanade abil saab siin, Kõpu külas, nüüd tutvustada huvilistele paremini Eesti kolme ohustatud hobusetõugu, ehk siis Eesti raskeveohobust, Eesti hobust ja Tori hobust,“ ütles Rand.

Üritust uudistanud Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu tundis samuti head meelt, et jõuluvanad just nende valda kolisid: „Tegelikult pakub see ainult rõõmu, et Tõstamaal on nii palju ärksaid inimesi, kes turismitalusid arendavad.“

Üritus kulmineerus grupipildi ja kommidest ummistunud korstna puhastamisega. Kõik osalised said jõuluvanadelt mälestuseks tõendi, mis kinnitas, selle omanik on osalenud Eesti esimestel jõulutalgutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles