Prantsuse kalurid lõpetasid La Manche´i sadamate blokaadi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kalurid lõpetasid La Manche´i sadamate blokaadi, kuid jätkavad protesti.
Prantsuse kalurid lõpetasid La Manche´i sadamate blokaadi, kuid jätkavad protesti. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse kalamehed nõustusid lõpetama kolm päeva kestnud La Manche´i väina sadamate blokeerimise, millega avaldati protesti euroliidu liiga väikeste kalapüügikvootide vastu.

Kalurid nõustusid lõpetama Calais´, Boulogne'i ja Dunkerque'i sadamate piiramise ning laevade sisse- ja väljapääsu takistamise, kuid lubasid protesti muul moel jätkata, vahendas AFP. 

Sadamate blokaadi oli ebaseaduslikuks kuulutanud ka kohus. 

Valitsus tegi kaluritele eile ettepaneku saada nelja miloni euro suurust abi, kuid ei teinud järeleandmisi püügikvootides. 

Prantsuse kalurite ametiühingud protestivad karmimate ELi püügikvootide vastu ning nõuavad Prantsusmaa valitsuselt kas nende seisukohtade kaitsmist või suuremat finantstoetust. ELi ametnike hinnangul on kvootide piiramine parim viis hoida ära ülepüügist tingitud kalaparvede täielikku kadumist.

Püügikvootide suurendamise vastu on ka Euroopa Komisjon, kuid kalamehed süüdistavad eurokomisjoni väikeettevõtjatest kalurite hävitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles