Savisaar: me võidame Tallinnas valimised igal juhul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: TV3

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas täna ajakirjanikele, et arvamusküsitlused näitavad, et Keskerakond võidab sügisel toimuvad kohalikud valimised Tallinnas sõltumata sellest, missuguse seadusevariandi järgi need korraldatakse.


«Nagu näitavad viimased küsitlused, võidab Keskerakond Tallinnas valimised igal juhul. Keskerakond on siin piisavalt kaua võimul olnud ja linnaelanikud on saanud veenduda, kas meid võib usaldada või ei või. Ja nagu näitavad küsitlused, meil on piisavalt suur toetus, et Keskerakond võidab mis tahes seadusekombinatsiooni puhul,» ütles Savisaar tänasel pressikonverentsil.

Ta lisas samas, et põhjus, miks Tallinn täna riigikogus vastu võetud seadusemuudatuse kohtus vaidlustab, ei ole Keskerakonnas. «Asi ei ole parteides, asi on valijates. Asi on selles, et valijate hääled ei ole võrdse kaaluga ega ole võimalik teha ühetaolisi valimisi, nii nagu põhiseadus seda ette näeb,» ütles Keskerakonna esimees.

Tema sõnul arutatakse selliseid küsimusi liiga sageli sellest aspektist, missugusele parteile need kasulikud või kahjulikud on ja püütakse asja selle järgi mõõta. «Aga ärge vaadake seda parteide aspektist. Vaadake seda valijate aspektist, sest põhiseadus näeb valijatele ette teatud õigused ja mina küll ei usu, et Eesti valijad lepivad sellega, kui riigikogu tahab neid õigusi rikkuda,» lausus Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles