Padar pani judoklubide karikavõistlustel Mettise selili

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubide karikavõistlused Tartus.
Klubide karikavõistlused Tartus. Foto: Eesti judoliit

Eesti judoaastale pani punkti Tartus peetud EMV Klubide Karikavõistlus, kus nii täiskasvanute kui ka noorte seas kerkis parimaks korraldajaklubi Tartu Do.

Klubide karikavõistlus on Eesti tippjudos unikaalne suurvõistlus, kus maadeldakse n-ö sein seina vastu ja selgitatakse tugevaim judoklubi. Lubatud on kuni kahe võõrleegionäri kasutamine võistkonnas. Seekord kasutas seda võimalust üks Tartu Do võiskondadest, kelle ridades lõi kaasa tugev Läti judoka Aigars Milenbergs.

Klubid saavad poiste arvestuses võistelda 7-liikmeliste meeskondadena ning meeste arvestuses on vastakuti viieliikmelised meeskonnad. Noorte arvestuses oli võistlemas 5 võistkonda ning täiskasvanutes samuti 5. Võitjatele lähevad klubide rändkarikad ning igakordsed autasud. Esimest korda olid karikavõistlusel võitjatele välja pandud ka rahalised preemiad.

Tatamil käisid mõlemad raskekaalu eesti koondislased: olümpialane Martin Padar ning 22-aastane Juhan Mettis, kusjuures seekordses duellis pani oma paremuse maksma Martin Padar.

Päeva meeldejäävaim vastasseis oli poiste finaal, kus Tartu Do klubi ja Tallinna Aitado vahelises duellis sai otsustavaks raskekaallaste matš, kuhu mindi seisul 3-3. Tasavägises kohtumises pani oma paremuse maksma Eesti judo tulevikulootus Mattias Kuusik Do klubist ning kindlustas seega korraldajaklubile esikoha.

Tartu Do rõõmuks kaitsti ka mullust täiskasvanute esikohta ning järgmiseks aastaks jäeti mõlemad rändkarikad Tartusse.

Täiskasvanute arvestuses:

I koht Do I võistkond (koosseis: Janno Põder, Martin Järveoja, Andre Seppa, külalisvõistleja Aigars Milenbergs, Juhan Mettis)
II koht Do II võistkond
III koht Ookami võistkond

Noorte arvestuses:

I koht Do I võistkond (koosseis: Theodor Ehari, Brett Sooniste, Pärt Laas, Kevin Klaos, Karl Ernst Saal, Sander Ludvig ja Mattias Kuusik)
II koht Aitado võistkond
III koht Ookami võistkond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles