Märt Kubo lahkus Tallinna volikogust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Kubo.
Märt Kubo. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavolikogu reformierakondlasest liige Märt Kubo esitas täna avalduse tema volikogu liikme volituste lõpetamiseks.


Kubo ütles lahkumiskõnes, et poliitika võlus teda sellest hetkest, kui nõukogude perioodi lõpul oli esimest korda tunda sõnavabaduse hõngu, kuid nüüd on saabunud aeg poliitikast lahkuda.

«Kui te poliitikas tegutsete, siis katsuge olla kõrgemal igapäevase poliitilise ärategemise ja häältepüüdmise tasandist. Sinna on väga kerge jääda, aga pärast võib südametunnistus piinama hakata, kui selgub, et aastad lähevad, aga midagi polegi nagu tehtud,» lausus Kubo.

Varemgi erinevatge allikate tsiteerimisega silmapaistnud linnavoliniku lahkumiskõne tsitaatidevalikusse mahtusid nii Soome ajakirjanikud kui Eesti luuletajad, samuti Eesti Juristide Liidu esimees Priidu Pärna. «Kui Eesti vajab mingit uut suurt teemat või eesmärki, siis võiks piirduda loosungite asemel põhiseaduses kokkulepitu parimal viisil elluviimisega. Tulemuseks saame riigi, kus tahame elada ja millega oleme rahul,» andis Kubo Pärnat tsiteerides linnavolinikele edasiseks tegutsemiseks soovitusi.

Lõpetuseks tänas Kubo kõiki kolleege ja kaastöötajaid koostöö eest. «Palun teilt ka andeks, kui mõnikord kauemaks targutama jäin ja liiga pikalt rääkisin. Vahel ehk liiga teravakski läksin. Aga niisugune on poliitika ajamise tava. Siin lihtsalt istuda ja kummitempli kuju tukkuda olnuks demokraatia eiramine ja valijate lollitamine,» ütles linnavolinik.

«Armastage Tallinna! Õnne teie südamesse, rahu teie kodusse,» soovis poliitik lõpetuseks volikogu liikmetele.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer avaldas Kubo lahkumise puhul kahetsust. «Märt sai eelmisel nädalal 65 ja soovis poliitikast taanduda. Mul on väga kahju, et ta volikogust lahkub,» ütles Holsmer Postimees.ee'le.

Kubo kohale volikogus asub Linnu Lydia Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles