Venemaa ja Ida-Euroopa on külmalaine haardes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmasurmad panevad soomlasi muretsema.
Külmasurmad panevad soomlasi muretsema. Foto: SCANPIX

Venemaa, kus pakane on nõudnud mitmekümne inimese elu, jääb ka lähipäevil külmalaine haardesse, pakane paugub jõululaupäeval ka Ida-Euroopas.

Venemaa pealinnas Moskvas on temperatuur terve nädala -20 kraadini ulatunud, mõnel pool Siberis on temperatuur aga langenud koguni -50ni.

Viimase ööpäeva jooksul on uudisteagentuuri Ria Novosti andmetel surnuks külmunud kaks inimest. Alates 14. detsembrist on pakane nõudnud 56 inimelu, haiglasse on toimetatud 371 inimest.

Ilmateenistuse teatel on täna Habarovski krais 43 ja Siberis Krasnojarski krais 47 kraadi külma. Niisugune «ebanormaalne» pakane kestab prognooside kohaselt esmaspäevani.

Venemaa Euroopa osas on jõululaupäevani kuni 31 kraadi külma, siis hakkab ilm järsult soojenema.

Ida-Euroopas on külmalaine detsembrikuu jooksul samuti kümnete inimeste elu nõudnud.

Poolas on surnuks külmunud 49 inimest, Leedus vähemalt kuus.

Lätis ennustatakse jõululaupäeval -28 kraadini ulatuvat pakast.

Lume ja külmaga on hädas veel mitmed Ida-Euroopa riigid. Ukrainas on aga keskmised öised temperatuurid langenud selle aastaaja kohta tavapärase -15 kraadini.

Ukraina võimude teatel on 93 küla, peamiselt Krimmis, juba mitmendat päeva elektrita. Kuu jooksul on pakane nõudnud mitmekümne inimese elu ja ukrainlastel on nädalaid tulnud tugevate lumesadude tagajärgedega vaeva näha.

Tšehhis ja Slovakkias, kus on viimastel nädalatel mitu inimest surnuks külmunud, oli täna õhutemperatuur nulli ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles