Ergma: Reformierakond alahindas oma toetajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu esimehe Ene Ergma hinnangul alahindas Reformierakond rahastamisskandaali lahendamisel oma toetajaid ning sellest on tingitud ka erakonna toetuse langus.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Ergma sõnul on kokkusattumus, et lõppeval aastal avalikkuse ette jõudnud poliitskandaalid sattusid ühe aasta peale. «Mingisuguseid juhtumeid ja skandaale on ju olnud igal aastal ja küsimus on selles, kuidas erakonnad neid juhtumeid lahendavad,» rääkis Ergma BNSile antud intervjuus. Mõned erakonnad püüavad skandaale lahendada kiiresti ja tunnistavad oma vigu, teised mitte.

«Üks erakond on minu arvates veendunud, et ükskõik, mis juhtub - ega midagi ei juhtu,» nentis Ergma ja lisas, et peab silmas Keskerakonda. «Keskerakonnal on väga kindel valijaskond, kes ei jäta teda iial maha, sest arvatakse, et talle tehakse liiga.»

Ergma hinnangul arvati ka Reformierakonnas avalikkuse ette jõudnud rahastamisskandaali lahendamisel, et juhtub sama mis Keskerakonna skandaalidega - avalikkuse huvi lihtsalt kaob ära. «Reformierakonnas ilmselt ei mõistetud, et nende toetajad on palju nõudlikumad - ja siit ka need viimased toetusprotsentide kaod,» leidis Ergma.

Samas leidis Ergma, et selle küsimuse lahendamine on Reformierakonna siseasi. «Keegi ei saa väljast tulla ja hakata andma suuniseid - tehke nii või tehke naa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles