«Eesti otsib superstaari» viienda hooaja võitis Rasmus Rändvee

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» finaali läbimäng
«Eesti otsib superstaari» finaali läbimäng Foto: Jelena Rudi

TV3 suursaate «Eesti otsib superstaari» viienda hooaja võitjaks kuulutati pühapäeva õhtul Nokia kontserdisaalis Rasmus Rändvee. Teiseks jäi Elina Born.

Laulud ja kohtunike kommentaarid

Senine parim lugu:

Elina Born, «Nothing Compares To You» (Sinead O'Connor), 900 73 10

Mihkel Raud: Olen enamasti tulnud finaali teadmisega, kes võidab. Täna, jumala pärast, ma ei tea. Väga tugev ja võrdne paar. Mulle tundub, et täna saab otsustavaks see, kuidas esitused välja kukuvad. Elina, sa tõstsid lati väga kõrgele. Väga tugev esitus.

Maarja-Liis Ilus: Mulle meeldib, et suutsid juba stuudios end häälestada sajaprotsendiliselt õigele lainele. Nähes sind täna siin suurel laval, siis sa suudadki anda endast sada protsenti. Nautisin täna sinu juures ka sellist heas mõttes diivalikku olekut. See kleit, sinu välimus, see lugu - kõik mõjus nii, nagu meile laulaks tõeline superstaar.

Mart Sander: Ma tavaliselt ei võrdleks siin esitatud laule originaalesitajatega. Praegu korraks võrdleks küll sind Sinead O'Connoriga, sest teis mõlemas on teatud hullus sees. Muidugi Sinead on paberitega hull ja tema hullus on kuidagi ebameeldiv ja kõhedusttekitav. Sinu puhul on vastupidi. See on väga inimlik, haavatav ja kutsub kaasa elama. Kui Sineadist tahaks eemale joosta õudusest, siis sinu hulluse poole tahaks joosta. Kõige parem on see, et kui see läbi saab, oled jälle tore ja armas inimene, mis mulle väga meeldib.

Rasmus Rändvee, «Feeling Good» (Cy Grant), 900 73 05

Maarja: Rasmus, sa oled lihtsalt väga äge! Fantastilised liigutused, kõik see elu, mis sinu sees pulbitseb, kandub edasi nii muusikasse kui kogu sellesse saali. Lihtsalt rõõm on vaadata sind laval laulma. See lugu on täpselt sinu jaoks loodud, sul on tõesti laval väga hea olla. Seda on näha. Superäge oli.

Mart: Mu kõrvas muidugi kajas see suurepärane kõlapilt, mille me saavutasime bigbandivoorus, kus tekkis huvitav kontrast. Sa olid nagu selline žiletitera vahukooretordis, põnev ja ohtlik ja sa ei tea kunagi, kus ta on. Ma loodan, et meil on kunagi võimalus veel esineda, mille pärast ma natuke loodan, et sa ei saa sel aastal superstaariks. Siis läheb su hind nii kõrgeks, et ei mina ega keegi teine jaksa sulle seda palka enam maksta. Aga ma kardan, et sa vist ikka saad.

Mihkel: Esiteks sa kannad ilusti ülikonna välja ja ega meid pole palju, kes seda suudavad, nii et tere tulemast klubisse. Ma rääkisin ühe väga targa inimesega sinust paar päeva tagasi ja ta ütles, et sinust võiks saada Eesti Robbie Williams. Ma ei tea, kuidas sa Williamsisse suhtud, aga mulle tundub, et täna on vastakuti finaalis kaks üsna klassikalist popstaari arhetüüpi. Ühelt poolt selline jõuline ja emotsionaalne, diivalik ameeriklanna, teiselt poolt übercool ja intelligentne, oma kinganinasid põrnitsev briti snoob. Põnev on teid vaadata. Mul pole Maarjale ja Mardile palju lisada, see oli täiesti pöörane number. Fantastiline.

Singel:

Elina Born, «Enough»

Mart: Su ema avaldas natuke hirmu, et äkki sa ei ole enam lihtne ja väike tüdruk, kes sa olid enne, vaid muutunud superstaariks. Minu meelest sa ikkagi oled. Need on sul ilusti balansis. Vahepeal sa oled diiva ja siis on näha seda lihtsat tüdrukut. Kuni need on nö fifty-sixty, siis on kõik väga hästi korras. Kui sa selle ära kaotad ja muutud Madonnaks, kellel on nahk paks nagu metsseal, siis ma sind enam näha ei taha. Praegu on superhästi.

Mihkel: Ma tahan sind siis ka näha, kui sa muutud Madonnaks ja sul on paks nahk. See tuleb aastatega. See number ja see lugu, mis sa praegu esitasid, on hea märk sellest, et sõltumata sellest, mis täna juhtub, teie teed on juba valla ja töötate juba tuleviku nimel. Juba on teiega pundis Eesti parimad laulukirjutajad. See on hea ja see on see, miks see saade on ellu kutsutud. Väga kihvt lugu, näitas sind teisest küljest kui esimene, väga dramaatiline lugu. See oli universaalne poplaul, meeldejääv laul. Misiganes selle lauluvõistluse nimi on, kus see laul võistleb, seda ma ei tohi nimetada, sellel laulukonkursil läheb sellel lool väga hästi ja võibolla sa esindad Eestit ühel teisel lauluvõistlusel, mille nime ma ka ei tohi öelda.

Maarja: Teekond selles saates on kindlasti olnud väga intensiivne sinu jaoks. Tegelikult ju üsna lühike aeg, aga kui palju tööd ja kui tohutu muutus sinu elus ja kindlasti sinu pere ja lähedased on need, kes näevad tegelikult, kui palju sinu elus on muutunud. Tõsi on aga ka see, et see võib sama kiirelt kaduda. Aga nagu Mihkel ütles, ma samamoodi olen õnnelik sinu üle, et sul on juba midagi, millest kinni hakata ja mille nimel tööd teha. Olen täiesti kindel, et sellest saatest saad veel suurema tuule tiibadesse ja see kõik on alles algus.

Rasmus Rändvee & Facelift Deer, «Dance»

Mihkel: Rasmus! Ma näen, et oma ansamblit kokku pannes oled sa mõistnud ühe ansambli kokkupanemise kõige olulisemat printsiipi ja see on see, et enda ümber tuleb koguda inimesed, kes näevad täpselt samasugused välja nagu sa ise. Väga cool bänd on. Ma üldiselt kadestan vähe inimesi, aga kadestan sind selle pärast, et oled sündinud millegagi, mida mul ei ole, ja see miski on see, miks sa oled nii kaugele jõudnud. Väga tubli.

Maarja: Finaalide jooksul oleme näinud numbreid, kus sinu kõrval on kas tantsijad või võrratu Tanja, aga ikka on minu pilk olnud sinu peal, hoolimata, kes sul seal kõrval parasjagu on. Aga täna olin täielikus segaduses, sest lavale tuli viieliikmeline bänd, kus iga liige on niivõrd äge, ilus... Ma ei saa aru, kuidas saab Eestis selline bänd olla. Väga äge! Ja kui veel bändil on selline solist nagu sina, siis ma arvan, et teil läheb väga-väga hästi.

Mart: Sa täitsid oma lubaduse ja tõid oma briti snoobide bändi siia vabariigi vaadatuimasse detsembriõhtusesse saatesse. Palju õnne. Nüüd on see siis tehtud. Sellel võib ju võistlusel Saksa Laul täitsa hästi minna. Mina pärast proovi leidsin ennast ümisemas seda meloodiat, nii et see jäi mulle kõrva, kuigi ma olen väga pika käivitusega selle koha pealt. Ma pean ühte laulu 300 korda kuulama enne, kui ta mulle südamesse jääb. Hea märk on ka see, et meie jumestaja sai sinust elektrilöögi, mis näitab, et sul on seda pauerit jagada teistelegi. Ja kui sa lõpuks satud sinna suurele laulukonkursile, mille nime ei tohi öelda, siis seal on ka ju meeletult palju inimesi, kes üritavad ükskõik mis nipiga meelde jääda. Mida nad kõike ei teeks, valmis tagant tuld välja laskma, et ainult meelde jääda... Ikka sageli ei jää. Sul on täitsa olemas see faktor. Me vaatasime ju ka nende voorude käigus ära niivõrd palju inimesi, kellele pühendati paar minutit, ja sa oled tõesti nagu mingi mälu tugevdav tablett või mäluparasiit, kes klammerdub kellegi mällu ja ei lähe enam sealt ära. Suurepärane number.

Suur eestikeelne lugu:

Elina Born, «Palve» (Tõnis Mägi)

Maarja: See oli nii hingestatud esitus, pingeline ja pehme samaaegselt. Vahepeal mõtlesin, et pean hingama ka. Niimoodi elasin kaasa. Panid mind tunnetama oma laulmise rütmi. See oli väga hingeminev esitus. Väga hea loovalik. Ma ei tahagi rääkida sinu lauluoskusest, see on niivõrd fantastiline, aga mida ma tahan sulle öelda, et pere toetus on äärmiselt oluline. Sa oled nii emotsionaalne inimene, sa oled lavainimene ja kui sa siit tuule tiibadesse saad, siis see on alati kõige tähtsam, et sul on seda kõike kellegagi jagada. Mul on hea meel näha, et sul on pere, kes sind väga hoiab ja armastab.

Mart: Ma loodan ja olen veendunud, et kuigi aastad lähevad mööda ja muidugi nahk pakseneb lõpuks, siis sinust ei saa sellist diivat, kes peab laval ainult emotsioone teesklema, sest isegi mahlapressi alt ei tuleks sealt saepurust enam tilkagi emotsiooni välja. Nägime seda sinu hingestatud mõtisklusest, mis kõlas enne laulu. Isegi seda taustsüsteemi teadmata on kõige tähtsam see, et sa suudad ka kuulaja muuta emotsionaalseks. Seda paljud ei suuda. Kuna sa seda säilitad, on kõik parimas korras.

Mihkel: Tihtilugu need ameerikalikud diivad on robotlikud - nad ei eksi mitte kunagi, nad toimuvad sajaprotsendiliselt laitmatult nagu masinad. Sinu puhul on teistmoodi. Oleme sinu kulgemist siin saates vaadanud ja see on olnud suur ameerika mägede sõit. Sul on olnud vingeid triumfe, sul on olnud järske sööste alla. See kõneleb sellest, et oled ikkagi inimene ja mitte robot. Mul on hea meel näha, et teekond selles saates lõppes väga võimsa sööstuga üles. See oli väga pingestatud ja emotsionaalne esitus. Ma piilusin, inimesed saalis nutsid. Seda on väga raske saavutada. Väga tubli.

Rasmus Rändvee, «Meil aiaäärne tänavas»

Mart: Mina kunagi rääkisin ühe endale lähedase inimesega, kes ütles, et nende pere küll Rasmuse poolt ei hääleta, sest Rasmus on nii ennasttäis poiss. Ma hakkasin mõtlema, kui erinevalt võib aru saada inimese lavaolekust ja mida meie, kes me sind mingil määral teame, oleme pidanud sinu cooliks, rahulikuks väärikuseks, võib korraga tunduda kellelegi ekraani vaheldusel hoopis millegi teisena. Seda sa hakkas elus tundma palju, et inimesed hakkavad nägema erinevaid asju. Ma arvan, et kõik siin laua taga on minuga nõus, et Rasmus ei ole ennasttäis ja paha iseloomuga poiss, vaid pigem vastupidi. Lisaks me ju alati otsib sädet igast lauljast, mis parimal juhul võiks mingiks leegiks tõusta. Kui lauljal seda sädet ei ole, siis ta on nagu süütamata tikk, millest pole mittemingisugust kasu. Sinu puhul oleme nelja kuu jooksul näinud seda leeki tõusmas ja lõõmamas ja vahepeal väiksemaks muutumas... Tegelikult isegi siis, kui sul juhtub, et see leek korraks kustub, oled ikka huvitav, põnev vana petrooleumlamp. Isegi kui ta ei põle, on ta huvitav ja mõtled, et sealt võib džinn välja tulla, kes neid imesid teeb. Sul on need päevad kindlasti ees.

Mihkel: Enne oli juttu, et olid selline britilik poptüüp, aga praegu me nägime, et sa ikkagi oled suuteline puudutama mingisugust igieestlaslikku närvi ja see oli tõesti suurepärane number sinu poolt. Läheb see asi täna, kuidas läheb, te mõlemad olete fenomenaalsed lauljad.

Maarja: Minu jaoks on mõnevõrra üllatav, kui paljud inimesed seda saadet vaatavad. Väga erinevates seltskondades, kus ma ka liigun, ikka ja jälle jõuab jutt selle saateni ja väga palju räägitakse sinust, väga palju räägitakse Elinast. Sinu puhul on jäänud kõrva, et on need teatud tüüpi inimesed, kes ütlevad, et sul on liiga intensiivne hääletoon ja neile see ei meeldi ja kas peab kogu aeg nii tugevasti ja nii suure energiaga laulma. Siis on need, kes armastavad ja tahavad kuulata sind veel ja veel ning armastavad just sinu olekut. See ongi äge, et sa ei jäta külmaks. On kaks poolt ja see on oluline, et sa ei ole kuskil keskel ja sul on tõelised fännid. See esitus kindlasti ärritas paljusid, kes leiavad, et võibolla ei peaks niimoodi seda laulu laulma, aga ma arvan, et rohkem on neid, kes tunnustavad sinu julgust, isikupära ja oskust teha lugudest enda oma ja liigutada televaatajaid ja inimesi siin saalis.

Hea lugeja - kelle esitus meeldis sulle enim? Kas oled tulemusega rahul?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles