Eesti elanikud tõid 11 kuuga võõrsilt nakkuseid kaasa 128 korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nakkushaiguseid aitab vältida hoolas kätepesu.
Nakkushaiguseid aitab vältida hoolas kätepesu. Foto: Sille Annuk

Eesti elanikud nakatusid tänavu 11 kuuga välismaal nakkushaigustesse 128 korda, enim tõid inimesed välismaalt Eestisse kaasa salmonelloosi, selgub terviseameti ülevaatest.

Eesti elanikud nakatusid 11 kuuga välismaal salmonelloosi 21 korral, neist kolmel korral Egiptuses, Indias, Bulgaarias ja Venemaal, kahel korral Hispaanias ja Türgis ning ühel korral Lätis, Prantsusmaal, Vietnamis, Marokol ja Kreekas.

Soolehaigusesse kampülobakterenteriiti nakatusid Eesti elanikud 11 kuu jooksul  piiri taga 13 korda, sealhulgas kolmel korral Indias ja Suurbritannias ning ühel korral Bulgaarias, Kreekas, Leedus, Prantsusmaal, Tais, Türgis ja Ukrainas.

12 korda nakatusid Eesti inimesed välismaal puukborrelioosi, nakatumised juhtusid kuus korda Soomes, kaks korda Venemaal ning ühe korra Norras, Prantsusmaal, Suurbritannias ja Lätis.

12 korda nakatusid Eesti inimesed välismaal ka rotaviirusenteriiti, nakatumised juhtusid kolm korda Bulgaarias, kaks korda Hispaanias ning ühe korra Egiptuses, Etioopias, Iirimaal, Prantsusmaal, Saksamaal, Singapuris ja Ungaris.

Kaheksa korda haigestusid Eesti elanikud välismaal shigelloosi ehk düsenteeriasse. Seda haigust saadi Indiast, Tšiilist, Egiptusest, Gruusiast, Etioopiast, Hiinast, Hispaaniast ja Mehhikost.

Täpsustamata soolenakkustesse haigestusid Eesti inimesed samuti kaheksa korda, sealhulgas kolm korda Hispaanias, kaks korda Soomes ning ühe korra Iisraelis, Ukrainas ja Indias.

Seitse korda tõid Eesti elanikud välismaalt kaasa tuulerõugeid - kolm korda Venemaalt ning ühe korra Mehhikost, Norrast, Saksamaalt ja Soomest.

Kuuel korral haigestusid Eesti elanikud piiri taga malaariasse, neist kahel korral Nigeerias ja korra Kamerunis, Kambodžas, Indoneesias ja Sierra Leones.

Noroviirusnakkus tabas Eesti inimesi välismaal samuti kuus korda - Egiptuses, Filipiinidel ja Soomes. Viiel korral hammustasid eestlasi välismaal loomad - Venemaal kolm korda ja Indias ning Leedus korra.

Sugulisel teel levivatesse nakkushaigustesse nakatusid inimesed kuuel korral, neist neljal juhul Soomes ning ühel juhul Norras ja Kambodžal. Soomest tulid inimesed Eestisse tripperi, süüfilise ja klamüüdiaga ning Norrast ja Kambodžast klamüüdianakkusega.

Adenoviirusenteriiti nakatusid Eesti elanikud neli korda - kaks korda Bulgaarias ja ühe korra Vietnamis ning Kreekal. E. coli soolenakkusesse nakatusid Eesti elanikud kolm korda - kaks korda Ukrainas ja ühe korra Egiptuses.

Sügelised said inimesed üheksa kuuga kolmel korral - Hiinas, Itaalias ja Soomes. Sarlakid tabasid Eesti elanikke kaks korda - ühe korra Poolas ja ühe korra Venemaal. Kaks korda nakatusid eestimaalased välisriikides ka A-viirushepatiiti - Soomes ja Usbekistanis.

Veel nakatus 11 kuu jooksul Norras üks inimene ägedasse c-viirushepatiiti, Rootsis üks inimene difüllobotriaasi, Indias üks inimene kõhutüüfusesse, Tais üks inimene leetritesse, Prantsusmaal üks inimene leptospiroosi, Bulgaarias üks inimene nakkuslikku mononukleoosi, Soomes üks inimene neerusündroomiga hemorraagilisse palavikku, Türgis üks inimene pneumokokknakkusesse ja Prantsusmaal üks inimene tuberkuloosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles