Ametnik: riik üksi ei jõua puudega lapsi toetada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sotsiaalministeeriumi ametnik Pille Vaiksaar rõhutas, et riik saab vaimupuudega lapsi toetada vaid teatud piirini, mistõttu peavad neile suunatud projektid ka tulevikus lootma eraannetustele.

Vaiksaar rääkis ETV saates «Jõulutunnel», et Eestis on ligi tuhat intellektipuudega last, kellest enamik kasvab kodudes, mis on ka täiesti normaalne, sest iga laps tahab kasvada vanemate juures, vahendas ERR Uudised.

«Riigi hoole alla satuvad lapsed siis, kui nad jäävad vanemliku hoolitsuseta. See, et lapsel on puue, ei ole tänasel päeval põhjuseks tema asendushooldusele paigutamiseks,» rääkis ta, kuid nentis, et lapse kodus kasvatamine eeldab pere toetamist ning lapsele arenguvõimaluste tagamist.

«Ka puudega lapsel peab olema samasugune õigus käia lasteaias ja koolis ja ka puudega laste vanematel peab olema võimalus minna tööle ja täiendada ennast erialaselt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles