Jõhvi ühinemissoov paneb naabrid kõhklema

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi valla vapp.
Jõhvi valla vapp. Foto: Internet

Toila volikogu jättis kolmapäeval seisukoha võtmata kuu aega tagasi Jõhvi vallalt saadud ühinemisettepaneku kohta, leides, et see on liiga üldsõnaline. 


«See ettepanek oli liiga pealiskaudselt esitatud, tahaksime ikkagi teada ka nende argumente. Kuid selles ettepanekus polnud ühtegi põhjendust,» ütles Põhjarannikule Toila volikogu esimees Kalle Lehismets, kes eile pani Jõhvile posti ka sellekohase kirja täpsustavate küsimustega.

Jõhvi volikogu tegi märtsis peale Toila ühinemisettepaneku Alajõe, Iisaku, Illuka, Mäetaguse, Kohtla ja Kohtla-Nõmme vallale ning Kohtla-Järve linnale.

Rääkides volikogu liikmete meelsusest ühinemise küsimuses, ütles Lehismets, et on nii poolt- kui vastuarvamusi, ent enamikule on vastuvõetamatu Kohtla-Järve võimalik liitumine võimaliku uue omavalitsusega.

«Mina ei näe küll vajadust, et meie peaksime Kohtla-Järvega liituma. Kui Jõhvi tahab, siis liitugu Kohtla-Järvega,» sõnas Lehismets. Toila volikogu loodab küsimuses seisukoha võtta 13. mail.

Ükski teine volikogu ei ole tänini veel ametlikku otsust teinud, kuid mitmed omavalitsusjuhid avaldasid vestluses Põhjarannikuga arvamust, et Jõhvi plaan sellisel kujul ei teostu, vähemalt mitte sellesügisesteks valimisteks, nagu maakonnakeskuse juhid loodavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles