Vaksali ootesaal võitis aasta teo tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksalihoone taastajad Aare Käära (paremalt) ja Aivar Roosaar võtsid Postimehe peatoimetajalt Merit Koplilt ja Tartu linnapealt Urmas Kruu­selt vastu aasta teo tiitliga kaasneva aukirja ja Jaan Luige skulptuuri «Taevatrepp».
Vaksalihoone taastajad Aare Käära (paremalt) ja Aivar Roosaar võtsid Postimehe peatoimetajalt Merit Koplilt ja Tartu linnapealt Urmas Kruu­selt vastu aasta teo tiitliga kaasneva aukirja ja Jaan Luige skulptuuri «Taevatrepp». Foto: Margus Ansu

Kolmandik Tartu aasta teo konkursil hääletanutest leidis, et enim väärib tiitlit vaksali ootesaali taasavamine, mida linlased ja linna külalised on oodanud juba üheksa aastat. Võit teiste kandidaatide ees oli mäe­kõrgune.

Tartu aasta teo konkurssi on linnavalitsus ja Postimees korraldanud juba 15 aastat ning linnapea Urmas Kruuse ütles, et sellel võistlusel linlaste antud hääled on suurim tunnustus. Tänavu oli hääletajaid tema sõnul ligemale 5000.

Tiitlivõiduga kaasnes tänavu skulptor Jaan Luige skulptuur «Taevatrepp», mida olid vastu võtmas ehituse lõpule viinud Aare Käära ja taastamise arhitekt Aivar Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles