Zuma saadeti mõtlematu märkuse eest koera saba alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacob Zuma.
Jacob Zuma. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi president Jacob Zuma sattus neljapäeval kitsikusse, kui väitis, et koera pidamine ei ole aafrikapärane ning on osa valgete kultuurist.

Kohalik meedia teatas, et Zuma sõnul oli koera ostmine, temaga jalutamas käimine ja loomaarsti eest maksmine «valge» kultuuri osa.

Zuma ütles ka, et koerte pidamine on osa murettekitavast trendist, kus mustad aafriklased üritavad valged olla.

See tõi kaasa pahameeletormi igast rassist koeraomanikelt.

Zumat kritiseeriti sotsiaalmeediasaitidel nagu Twitter, kus üks kasutaja ütles: «Zuma ütles, et koerapidamine on eba-aafrikalik. Erinevalt neist iidsetest Aafrika traditsioonidest nagu Saksa autode, Itaalia ülikondade ja Iiri viski soetamine.»

Presidendi kantselei üritas hiljem kahju heastada ja kinnitas, et Zuma üritas lihtsalt «aafriklaste mõtlemist dekoloniseerida».

«See sõnum toonitas lihtsalt, et ei tasuks oma loomaarmastust tõsta kõrgemale armastusest inimeste vastu,» ütles pressiesindaja Mac Maharaj.

Ta tõi näiteks juhud, kus inimene istub paduvihma korral koeraga veoauto kabiinis, kuid tööline peab kastis vihma käes olema, või inimesed tormavad haigestunud lemmiklooma pärast loomaarsti juurde, samas tegemata välja haigetest sugulastest või töötajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles