Gaidid ja skaudid tähistasid jüripäeva

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skautide ja gaidide 2008. aasta jüripäevaparaad.
Skautide ja gaidide 2008. aasta jüripäevaparaad. Foto: Lauri Birkan / Õhtuleht

Pärnusse kogunes üle 500 gaidi ja skaudi, et tähistada jüripäeva, mis on aasta olulisim sündmus kogu maailma gaididele-skautidele.


Üritus paneb punkti talvisele sisehooajale, tähistab välihooaja algust ning on kummarduseks pühale Jürile kui skautluse ja gaidluse kaitsepühakule, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Jüripäeva tähistamist alustasid gaidid ja skaudid reede õhtul tõrvikutega rongkäigu ja lõkkeõhtuga, täna jätkus nädalavahetuselaager linnamänguga ning homme on kavas rongkäik ja pidulik kogunemine, kus tunnustatakse nii linnamängu võitjaid kui edutatakse aasta jooksul oma tegudega enam silmapaistnuid.

Maailmas on skautide ja gaidide liikumine 102 aastat vana ning praeguseks on tegutsemas 10 miljonit gaidi ja 30 miljonit skauti.

Eesti Gaidide Liit enam kui 600 ja Eesti Skautide Ühing üle 1200 liikmega on ühed Eesti suuremad noorteorganisatsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles