Kriis on andnud hoobi kreeklaste vaimsele tervisele

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas mees  end Ateena linna ühisabikeskuses registreerimas.
Eakas mees end Ateena linna ühisabikeskuses registreerimas. Foto: SCANPIX

Kriisil on Kreeka ühiskonnale laastav mõju: suureneb depressioonide ja enesetappude arv, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Psühholoog Lisa Kalbari on viis aastat jälginud kriisi mõju kreeklaste tervisele ning kinnitab, et rekordiline tööpuudus ja sellest tingitud ebakindlus tuleviku suhtes on kreeklaste vaimset tervist laastanud ja see mõju üha süveneb. «Palju on paanikahäireid. Vanemale põlvkonnale on see justkui traumajärgne stress. Nad on üle elanud sõja ja vaesuse ning nende jaoks on see väärikuse küsimus: nad ei taha, et neid taas alandatakse,» rääkis ta.

«Kasvu on näha kõike psüühikahädade puhul- ärevus depressioon, unehäired, asotsiaalne käitumine,» tõdeb Kreeka vaimse tervise kliiniku kliiniline psühholoog Argyro Voulgar. Tema sõnul on vanemate psühholoogilise surve tõttu kannatavate lapspatsientide arv  2006. ja 2011 aasta vahel kasvanud 51 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles