Sepp: kurtjad pole kordagi kontrollmehhanisme kasutanud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Heili Sepp.
Riigiprokurör Heili Sepp. Foto: Toomas Huik

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp leiab, et kuigi räägitakse vajadusest kehtestada prokuratuurile täiendavad kontrollmehhanismid, ei ole valjuhäälsed kurtjad olemasolevaid mehhanisme seni kasutanudki.

Sepp nentis intervjuus, et temale on jäänud senini segaseks, et mida tähendab see, et prokuratuuril on liiga palju õigusi, vahendab ERR Uudised.

Ta lisas, et loodab, et seaduse mutmise plaanid saavad lähiajal piisavalt selgeks, et neile oleks võimalik ka prokuratuuripoolne hinnang anda ja iseenesest on prokuratuur kaasatud justiitsministeeriumis loodud töögruppi, mis hakkab võimalike menetlusseaduse muudatustega tegelema.

Sepa info põhjal tõstatatakse seal ka teema, et prokuratuuri üle ei ole piisavalt suurt kontrolli, kuigi Sepa hinnangul on seaduses sätestatud täiesti korralik kohtukaebemenetlus ja olemas on eeluurimiskohtunik, kelle poole saab pöörduda iga prokuratuuripoolse minetuse puhul või kui tundub, et prokurör teeb midagi liiast või jätab midagi tegemata.

«Keskerakonda ega Reformierakonda puudutavates kriminaalmenetlustes ei kaevatud eeluurimiskohtunikule kordagi – pigem esineti erinevate kõrgete ametnike poolt meedias kurtmiste ja kriitikaga, aga eeluurimiskohtunikuni ei jõudnud neist keegi,» ütles Sepp ja küsis, kas on õige väita, et peaks kehtestama mingid uued kontrollimehhanismid, kui olemasolevad jäetakse kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles