Haigekassa nõukokku nimetatakse Taliga ja Sule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastaks prognoositakse miinuseks juba 29,4 miljonit eurot.
2017. aastaks prognoositakse miinuseks juba 29,4 miljonit eurot. Foto: Toomas Huik

Valitsus kavatseb neljapäevasel istungil heaks kiita eelnõu, millega nimetab haigekassa nõukokku Eesti Ametiühingute Keskliidu juhatuse liikme Harri Taliga ja tööandjate organisatsioonide poolt Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimehe Urmas Sule.

Eelnõu kohaselt arvatakse Eesti Haigekassa nõukogust välja meremeeste sõltumatu ametiühingu peasekretär Kaia Vask ja Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik.

Vaski nimetas valitsus ametiühingute keskliidu ettepanekul haigekassa nõukokku 2010. aasta kevadel. Ametiühingute keskliit tegi tänavu novembris ettepaneku kutsuda Vask haigekassa nõukogust tagasi ning esitada uueks nõukogu liikmeks Harri Taliga.

Allik oli haigekassa nõukogu liikmeks nimetatud kaheks järjestikuseks volituste tähtajaks, valitsuse 2006. aasta detsembri ja 2009. aasta detsembri korraldustega. Haigekassa seaduse kohaselt on tööandjaid esindava organisatsiooni ettepanekul nimetatud nõukogu liikmete volituste tähtaeg kolm aastat ning nimetatud isikuid ei saa nimetada nõukogu liikmeks rohkem kui kaks korda järjest. Seega lõppesid Alliku volitused tänavu 16. detsembril.

Haigekassa nõukogu on haigekassa kõrgeim organ, millel on 15 liiget. Nõukogusse kuuluvad ametikoha järgi sotsiaalminister, rahandusminister ja riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees. Sotsiaalkomisjoni ettepanekul määrab riigikogu ühe nõukogu liikme oma liikmete hulgast.

Valitsus nimetab viis haigekassa nõukogu liiget valitsuse määratud kindlustatute huve esindavate organisatsioonide ettepanekute alusel ja viis nõukogu liiget valitsuse määratud tööandjate organisatsioonide ettepanekute alusel. Valitsus nimetab sotsiaalministri ettepanekul ühe nõukogu liikme sotsiaalministeeriumi ametnike hulgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles