Helmandis langes taanlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani sõdur Helmandis.
Taani sõdur Helmandis. Foto: Wikipedia

Mässuliste lõhkekeha nõudis Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Taani sõduri elu, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Taani kaitseministeeriumi teatel langes sõdur ööl vastu tänast, kui ta oli koos Afganistani julgeolekujõudude esindajatega patrullis. Intsident leidis aset Gereshki linna lähedal.

Esimesed Taani sõdurid läkitati Afganistani 2001. aasta lõpus. See oli Taani jaoks juba 43. langenu. Viimati enne seda intsidenti kaotas Taani Afganistani sõduri 2011. aasta märtsis. Oma rahvaarvu kohta on Taani olnud järjepidevalt üks enim kaotusi kandnud ISAFi riikidest.

Praeguse seisuga teenib Afganistanis umbes 700 taanlast. Nad on ainuke Põhjamaa, kelle sõdurid teenivad keerukama julgeolekuolukorraga Lõuna-Afganistanis. Sarnaselt Eesti jalaväekompaniile on ka taanlased Helmandis Briti väejuhatuse all. Peale eestlaste, taanlaste ja brittide teenivad Helmandis veel ameeriklased ning nende väejuhatuse all ka grusiinid ja bosnialased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles