Täna toimub politseireid: kontrollitakse lubatud sõidukiirusest kinnipidamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Peeter Langovits

Üle Eesti toimuvate politseioperatsioonide käigus kontrollitakse, kas sõidukijuhid on kohandanud oma sõiduvõtted talvistele ilmastikuoludele vastavaks ning kas peetakse kinni lubatud sõidukiirusest.

Korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on talviste ja muutlike ilmaolude korral õige sõidukiiruse valimine ääretult oluline, sest lumise teekate puhul pikeneb sõiduki peatumisteekond võrreldes kuiva teekattega kordades.

Näiteks 50-kilomeetrise tunnikiiruse juures pikeneb sõiduki peatumisteekond üle kahe korra, keskmiselt 28 meetrilt 62 meetrile.

Liiklusõnnetuste statistika näitab, et lume ja libeduse saabumisel sagenevad teelt väljasõidud, mis on reeglina tingitud valesti valitud sõidukiirusest ning sõiduvõtetest. Samuti muutuvad riskigrupiks jalakäijad, kes alustavad teeületamist enne, kui on veendunud, et sõidukijuht on neid märganud ja ülekäiguraja ees peatunud.

«Kogenud sõidukijuht teab aga sellega arvestada ning muudab oma sõiduharjumusi ning kiirust vastavalt tee- ja ilmaoludele ning on linnaliikluses jalakäijatega arvestav ja eriliselt tähelepanelik,» ütles Tänak.

Samuti tuleb praeguste ilmaolude puhul arvestada ka suhteliselt halva nähtavusega, mis muudab ohule reageerimise ja lõpliku peatumise oluliselt pikemaks.

«Jalakäijatele ei väsi me meelde tuletamast, et helkuri kandmine aitab sõidukijuhtidel teid piisavalt vara märgata, et vajadusel alustada pidurdamist. Mõistagi peab ka jalakäija ise tähelepanelik ja ettevaatlik olema,» rääkis Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles