Politsei viis noortepeolt ära 26 purjus alaealist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata noorusele ei põlanud paljud peole kogunenud noored napsiklaasist rüübata. Illustreeriv foto.
Vaatamata noorusele ei põlanud paljud peole kogunenud noored napsiklaasist rüübata. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tartus lubati eile ühte meelelahutusasutusse pidutsema tavapärasest pisut nooremaid inimesi, kes pidid olema siiski vähemalt 16 aastat vanad. Paraku ei möödunud sugugi kõigi alaealiste noorte jaoks pidu kainelt.

Kahetsusväärne on seegi, et alkoholi tarbimist võimaldasid neile nende täisealised sõbrad, ostes neile alkoholi või pakkudes seda lonksude kaupa oma klaasist, kinnitas pressiesindaja vahendusel Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets.

Politsei ja turvafirma koostöö sujus ladusalt ning ürituselt toimetati ära ühtekokku 26 alkoholi tarvitanud alaealist. Lisaks selgitati välja viis alaealist, kes püüdsid üritusele pääseda võõra või võltsitud isikut tõendava dokumendiga.

Võõrad ja võltsitud dokumendid konfiskeeriti. Need kuuluvad hävitamisele, mis tähendab täiendavaid rahalisi ja ajalisi kulusid isikule, kes oma dokumenti jagas ja nüüd uue taotlema peab. Võltsitud dokumenti kasutanud isikut ootab ees kriminaalmenetlus.

Pärast väärteomaterjalide vormistamist tuli mitmetel lapsevanematel keset ööd oma ebakaines olekus võsukestele politseisse järele minna.

«Korrakaitsjad näevad oma töös eluohtlikke juhtumeid, kus noorukite alkoholi tarbimine on päädinud löömingu, raske mürgituse või suisa seksuaalse väärkohtlemisega, kuid noored ise selliseid riske hästi ise ei taju,» selgitas Koemets.

Et koolivaheaeg veel kestab ja ees ootab nädalavahetus, pole sugugi liiast võtta julgus kokku ning pidada oma täiskasvanuikka kiirustava lapsega maha usalduslik vestlus, soovitas korrakaitsejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles