Poola kaputsiinid kutsuvad cappuccinot rüüpama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: cappuccinodlaafryki.pl

Poola kaputsiini mungad kutsuvad rahvast sel nädalavahetusel cappuccino kohvi jooma, et toetada sellega vaeseid Aafrikas, kirjutab Poola raadio veebileht.


Krakowi, Wroclawi ja Gdanski kohvikud osalevad tänasest ülehomseni heategevuskampaanias, mille abil kogutud raha annetatakse kahele Aafrika abiprojektile.

Üks neist abiprojektidest on kaputsiinide peetav orbudekodu Kesk-Aafrika Vabariigis Ndimis, kus poolakate kogutud raha eest ostetakse lastele süüa. Teine aga Tšaadis Baibokumis lagunenud raamatukogust hariduskeskuse tegemine.

Idee käisid välja Krakowi kaputsiinid. Lisaks mitmete linna kohvikutega jõudude ühendamisele avavad mungad pühapäeval selle ürituse nimel ka oma kloostri uksed. Ülehomme kaputsiini vendadele külla minevad inimesed saavad rüübata munkade valmistatud cappuccinosid.

Cappuccino sai oma nime selle tõttu, et tema värv meenutab kaputsiinide rüü oma.

Kaputsiinide ordu asutati frantsiskaanide ordu haruna 1525. aastal Itaalias. Kaasaegsete tuntud kaputsiinide seas on näiteks 1968. aastal surnud ja tänaseks juba pühakuks tunnistatud Padre Pio ning heavy metali lauljana tuntud vend Cesare Bonizzi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles