Katusepakkuja kolib kliendile lähemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erko Hermanson valmistab kõiki eramuehitusel vajaminevaid plekkdetaile.
Erko Hermanson valmistab kõiki eramuehitusel vajaminevaid plekkdetaile. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Osaühing Olly avab kümnenda müügiesinduse Türil ja astub sellega lähemale peamistele klientidele – oma kinnisvara eest hästi hoolitsevatele eramuomanikele.

Ajal, mil enamik ettevõtteid end koomale tõmbab, laiendab katusekattematerjale ja vihmaveesüsteeme pakkuv Olly Eesti turul haaret.

Mõne nädala eest Jõgeval avatud müügiesindusele lisandub järgmine Türil, kus eile tegi Tehnika tänavas uksed lahti Olly plekksepatöökoda.

Meistri oskusi ei saa lasta raisku minna

Ettevõtte juhtide meelest on raskel ajal laieneda ja just Türil jalga maha panna loogilised sammud. «Kitsal ajal ei saa istuda Tallinnas või Tartus ega oodata arendajaid, selle asemel peab ise minema nende juurde, kes oma kinnisvara korras hoida tahavad,» arutles Olly juhataja Erik Konno.

Konno tähelepanekut mööda hoolivad inimesed Järvamaal oma majaümbrusest rohkem kui Eestis keskmiselt, Türi on eelistatud selle poolest, et eramuid on seal Paidest rohkem.

Katuseprofiile ja vihmaveesüsteeme toodab Olly tehas Jõgeva lähedal Kassinurmel, Türile jäävad käsiplekksepatööd: korstnamütsid, katuseluugid, akna- ja sokliplekid ning muud detailid.

Neid hakkab valmistama  Erko Hermanson, kes pidi plekksepatöö ajutiselt jätma jaanuaris, kui endine tööandja samades ruumides tegutsenud plekitöökoja kinni pani.

Hermanson on Olly juhtide hinnangul nii professionaalne mees, et kahju oleks lasta tema oskusi raisku minna. «Ta teeb hulktahukalise vaasi ka valmis!» tunnustas Erik Konno. Konno lisas, et ta on näinud väga palju plekitöid, aga mitte midagi sellist nagu Hermansoni plekkvaas.

Olly ostu- ja arendusjuht Heiki Paade lubas, et Türi plekitöökojast saab tellida kõikvõimalikke eramuehitusel vajaminevaid plekkdetaile ja kui tarvis, on võimalik ka meistrit koju mõõte võtma tellida. «Igasuguseid erikujulisi liiste või korstnaümbruse plekke on hea võtta lähimast kohast, sest värvivalik on kõigil sama,»  ütles ta.

Oma ettevõtte plussideks peab Olly juhataja Erik Konno peaaegu kümneaastast kogemust ja eestimaisust. «See, et oleme sada protsenti Eesti ettevõte, muutub iga päevaga üha olulisemaks,» arutles ta. «Inimene usaldab tootjat rohkem kui vahendajat – tootjalt saad aastate pärast mõne detaili juurde tellida.»

Heiki Paade hinnangul pole vahendajatel tarvis ka otse kliendiga suhelda. «Eraklient, kes korra elus katust vahetab, tahab meie arvates ka nõustamist, ja seda me pakume,»  ütles ta.

Kodumaise tootja plussiks osutub kiirus

Olly esmainvesteering Türile jääb poole miljoni krooni kanti. Praegu on töökojas giljotiin ja painutuspink, edaspidi võib lisanduda vihmaveerenni liin. Materjalid ostab Olly sisse peamiselt Rootsist.

Paari nädala jooksul peaks uksed avama ka Olly müügiesindus Türil Tallinna 20.
Aastaid katusepaigaldaja tööd teinud Kalle Lattik kiidab Olly puhul eelkõige reageerimiskiirust. «Varem tellisin vahendajate kaudu Soomest ja pidin materjali ootama nädalaid,» ütles ta.

Edaspidi ei tohiks Lattiku ütlust mööda selliseid juhuseid, kus maja on paar nädalat kile all ja vihmavesi sisse tuleb, enam juhtuda. «Nüüd annan esmaspäeval Ollysse mõõdud ja kolmapäeva hommikul on täiskomplekt kohal,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles