Palgamõrva plaanimises süüdistatud Sukles mõisteti ebaseaduslike tõendite tõttu õigeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna õigeks oma endise äripartneri Tullio Libliku palgamõrva kavandamise katses süüdistatud ärimees Andrus Suklese, kuigi tõsiasi, et Sukles soovis oma endist äripartnerit tappa, leidis kohtus kinnitust. Tõendid osutusid aga ebaseaduslikuks.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis Suklese süüdimõistmist tapmisele kihutamise katses omakasu ajendil ning tema karistamist nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tal tulnuks vanglas kohe ära kanda kuus kuud.

Suklese advokaadid Kristiina Lee ja Küllike Namm leidsid, et nende kaitsealune tuleks kuriteokoosseisu puudumise tõttu õigeks mõista. Harju maakohus mõistiski täna Suklese tapmisele kihutamise katses õigeks.

Suklese elukohast lahkumise keeld tühistati kohtuotsuse kuulutamisel ning talle hüvitatakse kaitsjale makstud tasu 27 000 euro ulatuses. Ka kannatanu esindajale makstud tasu 19 000 eurot hüvitatakse.

Tõsiasi, et Sukles tahtis oma endist äripartnerit tappa ja soovis, et seda teeks teine isik, on leidnud Harju maakohtu pressiesindaja teatel kohtus kinnitust. Kohus märkis otsuses, et kuna politseiagendina kasutatud isik ei vastanud kriminaalmenetluse seadustikus sätestatud nõuetele, puudus isik, keda Sukles teise isiku tapmisele kihutas, ning seetõttu on selle politseiagendi abil kogutud tõendid ebaseaduslikud ja kohtukõlbmatud.

Süüdistuse kohaselt maksis Sukles 2010. aasta 26. augustil kella 18.00-18.40 vahel Tallinnas oma endise äripartneri OÜ Saarte Investeering ainuosaniku ja juhatuse liikme Tullio Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot, ülejäänud 9000 eurot lubas ta maksta pärast tapmist. Seejärel andis ta süüdistuse kohaselt üle tapmise täideviijale Libliku fotod, tutvustas tema elukohta ning informeeris tema liikumistrajektoorist, lähikondsetest ja nende elukohtadest. Kuriteoplaan jäi realiseerimata politseiametnike sekkumise tõttu.

Otsuse peale võib esitada apellatsiooni Tallinna ringkonnakohtule, teatades vastavast soovist Liivalaia kohtumajale seitsme päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul alates päevast, mil pooltel on võimalik tutvuda terve kohtuotsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles