Sõpruse puiestee äärde kerkib uus kortermaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus 5-korruseline korruselamu Sõpruse puiestee ja Tedre tänava nurgal.
Uus 5-korruseline korruselamu Sõpruse puiestee ja Tedre tänava nurgal. Foto: Merko Ehitus Eesti

Mööda Sõpruse puiesteed sõitvad inimesed on ilmselt märganud, et Tedre tänava ristmiku juures käib vilgas askeldamine – võsa on maha võetud ning aasta algul alustati vundamendiaugu kaevamist. Umbes aasta pärast peaks Merko samas kohas valmis saama viiekorruselise korterelamu.

Merko Ehitus Eesti elamuehitusdivisjoni direktor Tiit Kuusik ütles Postimehele, et firma ehitab Tedre tänava ja Sõpruse puiestee nurgale viiekorruselise korterelamu, kuhu tuleb 47 korterit ning esimesel korrusel hakkab paiknema neli äripinda. Maa-all on ka parkimiskorrus. Maja peaks valmima järgmise aasta märtsis.

Kuusik mainis, et kuigi korterite müük alles algas ja vastav kodulehtki pole veel päris valmis, siis huvilisi on juba olnud ning mõni korter on isegi broneeritud. Ta lisas, et maja asub küll tiheda liiklusega Sõpruse puiestee ääres, kuid hoonele paigaldatakse mürakindlad aknad ning võetakse teisigi meetmeid, et tulevastel elanikel oleks oma kodus meeldiv olla. Samas asub kortermaja kesklinnale lähedal ning ühistranspordiühendus on korralik.

Tedre tänava korrusmaja ei ole Merkole praegu ainuke elamuehitusprojekt. Samal ajal püstitatakse elamuid ka Lasnamäel Pallasti tänaval linnaosavalituse maja kõrval. Kolm maja on juba valmis ning osa kortereid mahagi müüdud, kuid kolme järgmise elamu ehitamine jätkub. Peale selle käivad tööd nii Paldiski maantee ääres kui Räägu tänaval.

«Korterite müügi üle me eriti kurta ei saa, aga alati võiks paremini minna,» kinnitas Kuusik. «Ega buumiaega loomulikult enam tagasi ei tule. Oleme jõudnud tavapärasesse kinnisvaraturgu ning arvan, et niisugune olukord jätkub veel mõnda aega. Praegu valitseb mõistlik nõudluse ja pakkumise vahekord.»

Aadressil Tedre 55 asuva kolme trepikojaga maja korterite hinnad jäävad vahemikku 1700 – 2000 eurot ruutmeeter. Hoone arhitekt on Janno Põldme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles