Hülgepoeg kolis piirivalvelaeva elama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Holger laevale saabus, siis oli ta üleni kaetud koheva nn titekarvaga,  aga nüüdseks hakkab ta juba täiskasvanud hülge moodi minema.
Kui Holger laevale saabus, siis oli ta üleni kaetud koheva nn titekarvaga, aga nüüdseks hakkab ta juba täiskasvanud hülge moodi minema. Foto: Oma Saar

Saaremaal Roomassaare sadamas seisva piirivalvelaeva Valve ahtris elab viigerhülge poeg.

Jää sulama hakates märgati looma algul jääpanga peal, hiljem kolis ta laeva, kirjutab Meie Maa.

Oma elupaigana kasutab ta laeva ahtris asuva paadi mootori alust pind. Piirivalvelaeval töötava Imre Kiieri sõnul avastasid mehed hülgepoja laeval liikumas möödunud kolmapäeval.

«Alates sellest ajast on teda iga päev nähtud. Regulaarselt hüljest näha pole, sest ta käib vahepeal merel söömas,» ütles Kiier.

Oma Saare kirjutab, et eelmisest kolmapäevast kuni eilseni on noor viigerhüljes käinud kui kellavärk end õhtul kell kaheksa Valve ahtrisse vinnates ning seejärel pikast tööpäevast väsinuna vaid läbi une mõmisenud ja loibi liigutanud.

Laeva ilmunud ootamatu külalise ristis laevamehaanik Vahur Klee sõbralikult Holgeriks.

Inimesi hüljes ei pelga ning laeval toimetavate piirivalvurite tegemistest ta end segada ei lase ning ise mööda laeva kolama ka ei kipu.

Hülgeuurija Ivar Jüssi sõnul olevat viigrid, võrreldes hallhüljestega ka rohkem päevase eluviisiga, mistõttu pole ime, et Holger end alati just ööseks laevale vinnab.

Jüssi oli kindel, et kauaks Holger laeva ei jää, vaid läheb varsti oma tavalisse elukeskkonda tagasi ja leiab kindlasti ka mõne omasuguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles