Tiito Himma: võta üks ja viska teist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiito Himma
Tiito Himma Foto: Erakogu

Olgu kohe ära öeldud, et mõttearendus ei ole järjekordne kivi kesikute kapsaaeda, kuigi selle ajendiks on Tallinna linnavalitsuselt saadud kiri ja mina ei ole Keskerakonna fänn.

Uue aasta teisel päeval leidsin postkastist kirja, kus mulle kui pensionärile pakutakse ravimite ostmise soodustust OÜ Euroapteegi apteekides. Soodustuse esmakordseks vormistamiseks peaksin ma esitama linnavalitsuselt «saadud teatise, isikustatud ühiskaardi ehk rohelise kontaktivaba ühistranspordi sõidukaardi ja isikut tõendava dokumendi OÜ Euroapteek apteeki Tallinnas või mujal Eestis».

Teatavasti piisab 65-aastaseks saanud inimestel ühistranspordi kasutamiseks isikut tõendava dokumendi olemasolust. Euroapteegist kümneprotsendise soodustuse saamiseks tuleks sõidukaart siiski osta. Minul kulub iga kuu ravimitele ca 30 eurot. Niisiis, ostnud kaks eurot maksva sõidukaardi, hoian iga kuu kokku kolm eurot ehk siis minu kui potentsiaalse valija hinnaks on kolm eurot! Paneb kukalt sügama. Kui ma õigesti mäletan ammust arvestust, siis kõik inimkeha koostisosadeks olevad ained maksavad keemiakaupade poes veidi alla kaheksa dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles