Libertase nimekirja esinumber on Jüri Estam

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Estam.
Jüri Estam. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Libertas Eesti Erakond osaleb juuni alguses toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel kuue kandidaadiga, valimisnimekirja esinumber on Libertas Eesti erakonna liige Jüri Estam.

Libertase nimekirjas on Jüri Estami järel teisena Jaanus Glaase ja kolmandana Mati Kõrts. Nimekirja teise poole moodustavad Kristjan Pihus, Sean Thomas Donohoe ja erakonna esimees Eestis Jaan Laas, vahendas erakonna pressiesindaja.

Libertas Eesti Erakonna esimehe Jaan Laasi sõnul on Euroopas aeg küps uue stardi tegemiseks.

«Libertase märksõnadeks on demokraatia, avatus, ja aruandekohustuslikkus rahva ees. Asetame praeguste Euroopa Parlamendi saadikute tegevuse luubi alla, nii saavutuste kui tegematajätmiste osas. Järgmine Europarlamendi koosseis peab hakkama andma aru otse valijatele, nagu see oleks pidanud toimima algusest peale,» ütles Laas.

Jaan Laasi sõnul on Jüri Estam pikaajalise rahvusvahelise taustaga poliitik, kelle võimekus ja põhimõttekindlus loovad eelduse anda tugev panus Euroopa Liidu juhtimise reformimisse.

Tema hinnangul on Jüri Estam mees, kes Eesti patrioodina seisab kindlalt meie huvide eest Euroopa Liidus ja kelle elukogemused teevad temast selleks tööks erakordselt sobiva kandidaadi.

«Kui Libertas juhtis Iirimaal mullu suvel toimunud Lissaboni leppe «ei» kampaaniat, siis muutis väike riik terve kontinendi käekäiku. Tulevastel europarlamendi valimistel on võimalik eurobürokraatia vähendamiseks oma sõna öelda ka kõigil Eestil kodanikel, valides Libertas Eesti Erakonda,» lisas Laas.

Jüri Estami sõnul otsustas ta valimistel kandideerida, kuna tema maailmavaade ühtib Libertase omadega.

«Vabadus ja kodanike võimalikult vahetu osalemine otsuste tegemises on alati olnud mu prioriteetideks. Üleeuroopalise Libertas EU programmi visandis asetatakse suurt rõhku väikeriikide koostöö ja väikerahvaste käekäigu teemadele,» lisas ta.

Jüri Estam on olnud Eesti Kongressi juhtorgani Eesti Komitee liige, Vaba Euroopa Raadio saatejuht Münchenis ja selle korrespondent Põhjala regioonis nii eesti kui inglise keeles ning Eesti Elu ingliskeelse lisa toimetaja.

Tal on kogemus ETV poliitikakommentaatori, Kuku raadio direktori ning dokumentaalfilmide autorina. Viimase kümne aasta vältel on Estam tegutsenud ettevõtluses kommunikatsioonikonsultandina. Ta on samuti kaitse- ja julgeolekuküsimuste spetsialist.

Libertase erakond tegutseb 11 Euroopa Liidu riigis. Kõik Libertase erakonnad, sh Libertas Eesti Erakond on iseseisvad, kuid funktsioneerivad ühtsetel programmilistel alustel ning põhimõtetel.

Libertas EU on üleeuroopaline partei, mis on pühendunud uue, demokraatliku ja avatud Euroopa Liidu kujundamisele. Libertase eesmärk on kandideerida kõigis Euroopa Liidu riikides 2009. aasta juunis toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles