Siseministeeriumi kantsleriks saab Leif Kalev

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leif Kalev
Leif Kalev Foto: Peeter Langovits

Siseminister tegi valitsusele ettepaneku nimetada ministeeriumi uueks kantsleriks viis kuud ametis olnud korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleri kohusetäitja Leif Kalevi.

Kalev võiks asuda siseministeeriumi kantsleri ametikohale alates 14. jaanuarist kuni 13. jaanuarini 2018.

Endine siseministeeriumi kantsler Tarmo Türksoni vabastati teenistusest 31. oktoobril. Sellest ajast on Leif Kalev täitnud ka kantsleri ülesandeid.

Aastatel 2001-2005 töötas ta Tallinna ülikooli projektijuhi ja õiguspoliitika assistendina. Hiljem Tallinna ülikooli õiguspoliitika lektori ja 2006-2008 Tallinna ülikooli sotsiaalteaduskonna riigiteaduste osakonna juhatajana. 2008-2012 oli ta sama ülikooli riigiteaduste instituudi direktori ametis. Kalev on ka Tallinna ülikooli riigiteooria professor.

1999. aastal lõpetas ta Tartu ülikooli ning talle on omistatud õigusteaduse, avaliku halduse ja politoloogia bakalaureusekraad. 2002. aastal lõpetas ta Tartu ülikooli sotsiaalteaduskonna sotsioloogia eriala magistrina. 2006. aastal omistati talle Tallinna ülikooli poolt riigi- ja poliitikateaduste doktori kraad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles