ERR: Eesti piiril tabati mullu 56 illegaalselt riiki tulnud vietnamlast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Venemaa piir Narvas.
Eesti-Venemaa piir Narvas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) sai läinud aastal kätte 56 vietnamlast, kes olid üritanud ületada piiri Venemaaga, ning kahtlustatakse, et tegu on inimkaubanduse ohvritega.

Ebaseaduslike piiriületajate tung Euroopa Liitu on viimasel ajal kasvanud seoses araabia kevadega, oma rolli mängib ka sõda Afganistanis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Osa tabatud vietnamlastest anti üle Vene võimudele, osa ootab siiani väljasaatmiskeskuses.

«On teatud informatsioon ja selle põhjal ka kahtlus, et tegu võib olla inimkaubanduse ohvritega, kuivõrd illegaalne immigratsioon jaguneb kaheks: osa inimesi ostab ise endale reisiteenuse, et oma elu-olu parandada, ja on võimelised maksma selle eest, teised on teatavas programmis sees ja hiljem, kui on jõudnud sinna, kuhu nad tahtsid minna, on sunnitud tööga heastama nendele tehtud kulutused ning ma arvan, et vietnamlased on pigem selle kategooria inimesed,» lausus PPA piirivalvejuht Tõnu Hunt.

Piirivalve lähtub oma kahtlustes sellest, millist hinda vietnamlased edasitoimetamise eest väidetavalt maksma pidid: jutt käib summadest, mida Vietnamist tulnud üksikisik ise tõenäoliselt maksta ei suudaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles