Mina ise ja suur maailm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kuimet ja Laura Toots peegeldavad muu hulgas «mul on suurem kui sul» – mentaliteeti.
Paul Kuimet ja Laura Toots peegeldavad muu hulgas «mul on suurem kui sul» – mentaliteeti. Foto: Paul Kuimeti erakogu

 Lapsepõlvemälestused Freudi ja kapitalismi kaudu Temnikova galeriis.

Eesti lastekirjanik Mari Saat on nõnda pealkirjastanud ühe oma loo, kus väike tegelane tõdes ühel hetkel, et maailm on kõik see, mis ei ole MINA ISE. Just see peegeldub visuaalselt vastu kahe kunstniku mõttemaailma näitusel «Not Necessary So». Rahvusvahelist tuntust kogunud Temnikova & Kasela galeriis avatud Paul Kuimeti ja Laura Tootsi ühisnäitus on noortepäraselt novaatorlik installatsioon. Esimesel pilguheidul ei saa pihta, milles seisneb iva, sest süvenemiseks on vaja aega.

Sissejuhatuseks kunstnikest. Eesti Kunstiakadeemia üliõpilane Paul Kuimet (sündinud 1984) on varem õppinud filmi ja videot Ida-Londoni Ülikoolis ja Balti Filmi- ja Meediakoolis, täiendanud end fotograafia alal Helsingi Aalto ülikooli kunsti- ja disainikoolis, lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias fotograafia bakalaureuseõppe ja jätkab samas magistrantuuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles