Simuna noormehed tegid politsei kulul “nalja”

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefonid.
Telefonid. Foto: Lauri Kulpsoo.

Märtsi alguses sagenesid Simunast politsei juhtimiskeskusesse tehtud valeväljakutsed ja politseinikud asusid selgitama kõnede päritolu.


Näiteks 5. märtsi õhtul tuli politsei juhtimiskeskusesse väljakutse Simuna bussijaama, kus väidetavalt lõhkusid alaealised pudeleid. Kohalikud politseinikud ei leidnud infot kontrollides sündmuskohalt ei inimesi ega ühtegi märki lõhkumisest.



Üsna pea ilmnes, et tegemist oli Simuna noorukitega. Kõnede salvestustest tuli välja, et kõned olid tehtud ühe 18aastase noormehe mobiiltelefonilt. Vestlusest temaga selgus, et valeväljakutsete taga oli veel teinegi 18aastane noor­mees.



Mõlema noormehe suhtes alustati väärteomenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb eritalituste vale väljakutsumist (teadvalt vale väljakutse või väljasõidu põhjustamise eest karistatakse rahatrahviga kuni kolmsada trahviühikut või arestiga).



Noormehed põhjendasid oma teguviisi sooviga nalja teha: nad kutsunud politsei selleks välja, et näha, kui kiired politseinikud on, kas nad jaksavad üleüldse täisvarustuses joosta ning kedagi taga ajada.



"Poiste naljategemised ületasid igasuguse piiri. Mitmel korral helistati korduvalt juhtimiskeskusesse ja nõuti, et politsei kiiremini sündmuskohale tuleks. Kui tehti rida väljakutseid ja hoiti politseiliine kinni, ei arvestatud, et samal ajal võib helistada keegi hädasolija ja jääda abita," kõneles Väike-Maarja konstaablijaoskonna juhtivkonstaabel Kauni Soon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles