80-aastane proua soovib ka edaspidi lasteaialapsi kasvatada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauliku lasteaia õpetajaabi Vilma Keerd.
Lauliku lasteaia õpetajaabi Vilma Keerd. Foto: Andres Haabu

Nõmmel rahuliku Kivimäe tänava ääres mändide keskel asub Lauliku lasteaed, kus juba seitse aastat on õpetajaabi ametit pidanud täna 80-aastaseks saanud Vilma Keerd ning kavatseb seda tööd edaspidigi teha.

Enne Lauliku lasteaeda tulemist töötas hästi hoolitsetud ja meeldiva olemisega Keerd lastehaiglas õena. Siis jäi ta pensionile ja oli paar aastat kodus, aga toimekal proual hakkas igav ning ta otsis endale tegevust.

«Siis hakatigi siia lasteaeda ehitama, aga ma elan lähedal, mistõttu otsustasingi end tööle pakkuda,» ütles Keerd. «Konkurss oli muidugi tugev, aga mind otsustati võtta.»

Proual lastega toimetamisel kogemustest puudu ei tule, sest tal on kolm last, samapalju lapselapsi ning viis lapselapselast. Samas rõhutas ta, et on oma lapsed iseseisvateks kasvatanud, mistõttu nad saavad oma järglastega ise suurepäraselt hakkama.

«Lapsed seisavad oma jalgeil ning ega neil minu abi palju vaja polegi,» mainis Keerd.

Lauliku lasteaias tegeleb ta «Leevikeste» rühma lastega hommikul kella poole üheksast kuni õhtul poole viieni, kuid tavaliselt jõuab tööle juba kella kaheksa paiku hommikul ning kui õhtul läheb veidi kauem, siis selle vastu pole tal midagi. Rühm on Keerdi sõnul igati tubli – kirjas on 25 last, kellest iga päev käib kohal 19 kuni 21. Haigeid praegusel muutlike ilmadega ajal praktiliselt polegi. Tublid lapsed.

«Teen kõike, mida vaja – mängin lastega, vaatan nende järele, käime õues lumememme tegemas ja lumesõda pidamas,» kirjeldas Keerd oma igapäevaseid toimetamisi. Praegu on tema rühma lapsed nelja- ja viieaastased ning ta tahab need lapsed lõpuni ehk koolivanuseni viia. Selleks kulub veel kaks aastat. Eks siis näe, mis edasi saab, kuid põhimõtteliselt võiks Keerd enda väitel veel kasvõi kümme aastat lasteaias töötada. Aga samas tahaks ka natuke pensionipnõlve pidada ja koduaias askeldada ning kassi ja koera eest hoolitseda.
Keerd lisas, et palju nooremad kolleegid on temasse lasteaia esimestest päevadest peale väga hästi suhtunud. See loob meeldiva töökeskkonna, kuhu lausa tahad igal hommikul tulla.

Lauliku lasteaia direktoril Margit Hiietil jäi isegi puudu headest sõnadest, millega abiõpetajat Keerdi kiita. Tema sõnul on tegemist haruldase inimesega.

«Ta on nii positiivne inimene, temas on niipalju elujõudu ja sära, millest poole noorematel vahel puudu jääb,» ütles Hiiet. «Ta ongi see inimene, kes teeb päeva ilusaks. Ta ongi nagu vanaema, ja mitte ainult lastele, vaid meile kõigile. Ta on hästi hooliv ja meeldiv inimene.»

«Vilma tegi eile veel nalja, et kuidas ta peab täna käima ja kõndima, kuna tal täitus 80.eluaasta,» mainis direktor. «Ise ta end nii vanana ei tunne ja meie (kolleegid – toim.) ka sellest aru ei saa. Kannatlikkust on tal hästi palju. Kui on vaja appi tulla, siis on ta alati selleks valmis. Jagab ka oma elutarkust, aga ei suru seda kunagi peale.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles