Neli Poola sõdurit istub sõjakuritöö süüdistusega taas kohtupingis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolakad Afganistanis.
Poolakad Afganistanis. Foto: SCANPIX

Neli Afganistanis Nangar Kheli külas sõjakuritegude sooritamises süüdistatavat Poola sõdurit istuvad sellest nädalast taas kohtupingis, kirjutab Poola raadio koduleht.


Nooremleitnant Łukasz Bywalec, veebel Andrzej Osiecki, seersant Tomasz Borysiewicz ja vanemveebel Damian Ligocki ja veel kolm Poola sõjaväelast mõisteti 2011. aastal sama intsidendi pärast toimunud kohtuprotsessil õigeks viitega asitõendite nappimisele.

Mullu märtsis aga lükkas Poola ülemkohus nende nelja osas otsuse tagasi ja nõudis nende uuesti kohtu alla saatmist, leides, et neid puudutavad tõendid on vastuolulised.

2007. aasta 16. augustil said Afganistanis Paktika provintsis Nangar Kheli külas surma kuus tsiviilisikut – nende seas üks rase naine ja kolm last – kui Poola sõdurid selle asula pihta tulistasid. Poolakate väitel vastasid nad külast tulnud tulistamisele, kuid kohalike vältel keegi sealt tuld ei avanud.

Hiljem maksid Poola relvajõud külaelanikele hüvitist ja kinkisid neile kitse, sõjaväeprokuratuur aga nõudis seitsme sõjaväelase sõjakuritegude süüdistusega vahistamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles