Libapostiljoni poolt petetud pensionär avastas valeraha alles poes

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionär.
Pensionär. Foto: Mihkel Maripuu

Ida-Virumaal on end postiljoni või pensioniameti töötajana esitlenud noormees mitmelt pensionärilt sadu eurosid välja petnud, andes eakatele õige raha asemel valeraha. Üks pensionär avastas pettuse alles poes.

Esimene juhtum mitmest sarnasest leidis aset mullu 14. detsembril, kui tundmatu noormees esitles end Narvas Turu tänaval korteriperemehele postiljonina, kes tõi pensionilisa.

Noormees andis mehele võltsitud 200eurose rahatähe, millest soovis tagasi saada 100 eurot, mille kannatanu ka andis.

9. jaanuaril kella 9 ajal esitles tundmatu noormees Narvas Kangelaste tänaval korteriperenaisele end postiljonina, kes tõi pensioniraha. Noormees andis naisele kaks võltsitud 200eurolist rahatähte, millest soovis tagasi saada 150 eurot, mille kannatanu ka andis.

10. jaanuaril teatas Sillamäel Gagarini tänaval tundmatu noormees naispensionärile, et on pensioniametist ja tuli 100 eurot pensionilisa tooma. Seejärel andis noormees naisele võltsitud 200eurose raha ja soovis tagasi saada 100 eurot. Naine andis 80 eurot.

«Politseile on teada ka teistest juhtumitest, aga õnneks keegi enam noormehele raha ei andnud,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Jelena Filippova.

Valeraha avastati üsna kiiresti.

«Üks pensionäridest läks poodi maksma nende rahadega ja sai seal teada, et on võltsitud, teine käis rahaga naabrite juures ning kolmas vaatas ise tähelepanelikumalt ning avastas, et tegu on suveniirrahaga,» ütles pressiesindaja.

Tasub meeles pidada, et kui inimene on pensioniametist ja tuleb pensioniraha tooma, peab tal olema esitada töötõend. Inimene peaks mõtlema, mis pensionilisaga saab üldse tegu olla, sest pole väga tõenäoline, et seda niisama keegi tooma tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles