Riigikogu alustab esmaspäeval kevadistungjärku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu alustab esmasäeval kevadistungjärku, mis kestab 20. juunini.

Esmaspäeval algav istungjärk on riigikogu praeguse koosseisu jaoks viies. Riigikogu kevadistungjärgu kavas on kokku 18 töönädalat. Igal neljandal nädalal riigikogu täiskogu istungeid ei toimu.

Riigikogu korralised istungjärgud toimuvad jaanuarikuu teisest esmaspäevast kuni juunikuu kolmanda neljapäevani ja septembrikuu teisest esmaspäevast kuni detsembrikuu kolmanda neljapäevani.

Riigikogu kevadistungjärgu esimesel tööpäeval, esmaspäeval toimub täiskogu istung, millel parlament kinnitab esimese töönädala päevakorra. Seejärel vastavad riigikogu liikmete arupärimistele peaminister Andrus Ansip, justiitsminister Hanno Pevkur, rahandusminister Jürgen Ligi, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Teisipäeval toimub riigikogu täiskogu istung, millel tuleb arutlusele õiguskantsler Indrek Tederi ettepanek kodakondsuse taotlemise tingimuste kohaldamiseks isiku suhtes, kelle õiguslik staatus jäi alla 15 aastasena määratlemata. Seejärel tuleb esimesele lugemisele üheksa eelnõu.

Kolmapäeval toimuval riigikogu istungil tuleb teisele lugemisele neli eelnõu ja esimesele lugemisele üks eelnõu.

Neljapäeval arutab riigikogu olulise tähtsusega riikliku küsimusena õpetajahariduse teemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles