Vello Lõugas läks taas transpordiametisse tööle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe aasta eest vallandatud Vello Lõugas läks taas transpordiametisse tööle.
Kahe aasta eest vallandatud Vello Lõugas läks taas transpordiametisse tööle. Foto: Andres Haabu

Täna hommikul astus Tallinna transpordiameti uksest sisse Vello Lõugas, kes kaks aastat tagasi sealt kriminaalsüüdistuse tõttu vallandati.


Transpordiameti kunagise liikluskorralduse osakonna juhataja Lõugase väidetava pistisevõtmise kohtuasi on veel pooleli. Küll aga võitis Lõugas kohtuasja transpordiameti vastu, milles ta nõudis enda tööle ennistamist. Riigikohus otsustas eelmisel kolmapäeval, et transpordiameti kassatsioonkaebust ei võeta menetlusse.

Nii astuski Lõugas täna hommikul õige mehena eelmise töökoha uksest sisse, et jälle tööle asuda. «Mina olen spetsialist ja ma tahaksin teha edasi seda tööd, mida olen õppinud ja mida ma oskan,» ütles Lõugas hommikul Postimehele.

Kohtumisel ameti juhataja Andres Harjoga lepiti Lõugase sõnul kokku, et tänase päeva jooksul vormistatakse ära kõik tema tööleasumiseks vajalikud paberid ning homseks peaks selguma ka see, mis ametinimetuse Lõugas saab ning mis tööd ta tegema hakkab.

«Praegu paistab nii, et saan jälle tööle hakata ja palk jääb samaks, mis see enne oli,» lausus Lõugas. Peale tööle ennistamise tahab ta saada ka hüvitust töölt eemal oldud aja eest ehk umbes kahe aasta palka. «Ma ei mäletagi, mis see palk mul täpselt oli. Vist umbes 15 000 krooni ehk umbes tuhat eurot kuus sain kätte,» meenutas ametnik.

Pärast seda, kui Lõugase ja tema kolleegi Mati Songisepa vastu algatati kriminaalmenetlus pistise võtmises, viidi Lõugas liikluskorralduse osakonna juhataja ametist üle koosseisuvälisele ametikohale ning vabastati 2010. aasta lõpus ametist usalduse kaotamise tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles