GPSi viga viis Brüsseli asemel Horvaatiasse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GPS seade. Illustratiivne foto.
GPS seade. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

67-aastane belglanna, kes soovis sõita kodust ligi 60 km kaugusel asuvasse Brüsselisse, lõpetas oma reisi kaks päeva hiljem 1450 km kaugusel asuvas Horvaatia linnas Zagrebis.

Eelmisel nädalal poja poolt kadunuks kuulutatud Sabine Moreau kinnitas, et sõitis eksikombel Horvaatiasse, kui oli sisestanud oma auto Satnavi Brüsseli aadressi, kirjutab Daily Telegraph.

Naine soovis sõita kodulinnast Solre-sur-Sambre 61 km kaugusele Brüsselisse, et võtta seal peale oma sõber, kuid hajameelselt ei märganud, et GPSi  pakutud teekond on iseäralik.

«Ma nägin igasuguseid silte möödumas. Alguses Prantsusmaal, siis Saksamaal – Köln, Aachen, Frankfurt, kuid mul ei tekkinud mingeid küsimusi,» rääkis naine.

Naine tankis oma kummalise reisi ajal kaks korda, põhjustas väikse avarii ning magas mõned tunnid rooli taga.

Kui ta  poeg teatas politseile ema kadumisest, otsisid ametivõimud ta kodu läbi ning olid valmis välja kuulutama suured otsingud, kui naine helistas Zagrebist.

Naine ütles politseinikele ja sugulastele, et ei tajunud, et midagi oleks valesti, «kuni ma ootamatult jõudsin Zagrebi ja sain aru, et ma ei ole enam ammugi Belgias».

«Kummaline. Võib-olla, aga ma olin segaduses ja mures,» tõdes juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles