Kreeka ja Küpros toetavad Türgi europüüet

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose president Demetris Christofias (vasakul) ja Kreeka peaminister Costas Karamanlis auvahtkonna eest Nicosia presidendipalee juures läbi sammumas.
Küprose president Demetris Christofias (vasakul) ja Kreeka peaminister Costas Karamanlis auvahtkonna eest Nicosia presidendipalee juures läbi sammumas. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liitu kuuluvad Kreeka ja Küpros teatasid täna, et nad toetavad Türgi taotlust saada samuti ELi liikmeks, ent lisasid seejuures, et kandidaat peab vastama kõigile euroliidu tingimustele, sealhulgas nendele mis puudutavad Küprose jagatust.

«Me usume, et selline Türgi, mis võtab omaks Euroopa käitumisreeglid... saab olema palju parem Türgi oma kodanikele ja kogu Euroopa Liidule,» ütles Kreeka peaminister Costas Karamanlis pressikonverentsil pärast kohtumist Küprose presidendi Demetris Christofiasega, vahendas AFP.

Karamanlis märkis, et ehkki tema arvates ei olnud Türgi edusammud liitumiskõneluste erinevates faasides piisavad, pole need puudused nii tõsised, mis sunniksid Kreekat muutma oma poliitikat Türgi kandidatuuri toetamisel. Ta lisas, et euroliiduga ühinemine eeldab tingimuste täielikku omaksvõtmist ja rahuldavat täitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles