Linn kavatseb rajada veel koerte jalutusväljakuid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu külastasid Politseiaias asuvat koerte jalutusväljakut.
Linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu külastasid Politseiaias asuvat koerte jalutusväljakut. Foto: Toomas Huik

Täna koerte jalutusväljakutega tutvumas käinud linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Arvo ja keskkonnaameti spetsialistid arutasid uute taoliste väljakute rajamist ja nende võimalikke asukohti.


Savisaare sõnul on Tallinnas hetkel vaid 13 koerte jalutusväljakut, samas kui näiteks Helsingis on neid koguni 60. «Vajadus koerte jalutusväljakute järele on eeskätt kortermajade piirkonnas, mistõttu võtame eesmärgiks just neisse piirkondadesse uute jalutusväljakute rajamise,» sõnas linnapea.

«Kindlasti tuleb tähelepanu pöörata Lasnamäele, kus praegu on ainult üks koerte jalutusväljak, ent vajadus oleks vähemalt kolme-nelja väljaku järele,» ütles Savisaar.

Veel möödunud aasta lõpus kinnitas linnavalitsus määruse, millega kehtestati avalikuks kasutuseks ette nähtud koerte jalutusväljakute ja ujutuskohtade rajamise nõuded pealinnas.

Määrusega seatakse koerte jalutusväljakutele ja ujutuskohtadele senisest rangemad kvaliteedi- ja funktsionaalsusnõuded, mis tagavad rajatavate jalutusväljakute ning ujutuskohtade atraktiivsuse, vastavad koeraspordi normidele ning muudavad jalutusväljakute ja ujutuskohtade hooldamise mugavamaks ning odavamaks.

Koerte jalutusväljakud ja ujutuskohad on ainsad avalikud paigad Tallinnas, kus on lubatud koeri rihma otsast vabastada. Jalutusväljakud peavad olema turvalised, funktsionaalsed ja koeraomanikele atraktiivsed ning sobima intensiivseks kasutuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles