Mikser: ootame ERRilt tasakaalustatumat teemade valikut

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Sven Mikser kinnitas, et nii poliitikas kui meedias peab valitsema sooline tasakaal, kuid selleks, et rohkem naisi ERRi poliitikasaadetesse läheks, peaks muutuma nende teemade valik.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk saatis riigikogu fraktsioonijuhtidele pöördumise, milles soovib ERRi poliitikasaadetesse esinema rohkem naispoliitikuid.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja fraktsiooni juht Sven Mikser kinnitas oma vastuses, et erakond jagab seda muret ning on seisukohal, et nii poliitikas kui meedias peab valitsema sooline tasakaal.

«Erakond pingutab selle nimel, pöörates sealhulgas tähelepanu, et edaspidi jõuaks rohkem meie naispoliitikuid ERRi väitlussaadetesse,» teatas Mikser. «Üheks sammuks meie eemärgi suunas on 2012. aasta lõpukuudel SDE poolt tellitud ja erakonna sees läbi viidud soolise võrdõiguslikkuse uuring, mis pakkus lahendusi ka selles osas, kuidas rohkem naisi poliitikasse tuua ja naiste osakaalu poliitikas tõsta. Seega on meie mure ühine.»

Samas märkis Mikser, et saadete laiahaardelisema teemaderingi korral olnuks sotsiaaldemokraatidest naisi esinejate seas märksa enam.

«Näiteks esindavad SDEd riigikogu sotsiaalkomisjonis kaks naispoliitikut, kes on ülimalt pädevad käsitlemaks ühiskonnale oluliste teemade ringi, nagu tööpoliitika, perepoliitika, eakate- ja hoolekandepoliitika, pensionisüsteem, tervishoid jne,» selgitas ta. «Paraku on antud valdkonnad aga kasvõi ETV saates «Foorum» suhteliselt tagaplaanil. Seega ootaksime ka ERRilt mõnevõrra tasakaalustatumat teemade valikut.»

Mikser lisas, et paratamatult mõjutab meeste ja naiste esindatuse vahekorda poliitikasaadetes ka tõsiasi, et 19st SDE fraktsiooni liikmest vaid neli on naised.

«Lisaks loobus Urve Palo tervislikel põhjustel eelmise aasta teisel poolel otsesaadetes osalemisest,» teatas Mikser, avaldades lootust, et lähitulevikus jõuab rohkem naisi nii valimisnimekirjadesse kui valitavatesse kogudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles