Lasnamäe linnaosavalitsuse vastulause Postimees.ee artiklile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova.
Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova. Foto: Priit Simson

Lasnamäe linnaosavalitsus peab eksitavaks eile Postimees.ee’s avaldatud artiklit «Lasnamäe linnaosavanem kisub andmekaitseinspektsiooniga riidu». Postimees.ee avaldab vastulause muutmata kujul.


AS Postimees poolt avaldatud info, et Lasnamäe Linnaosa vanem Olga Ivanova ei kavatse täita andmekaitse Inspektsiooni ettekirjutisi, on avalikust eksitav teave. Linn on esitanud Andmekaitse Inspektsiooni ettekirjutisele vaide ning ootab vastuseid ja selgitusi.

Tallinna Postimees poolt 17.01.13 avaldatud artiklis «Lasnamäe linnaosavanem kisub andmekaitseinspektsiooniga riidu» on esitatud kuvand Lasnamäe Linnaosa vanemast Olga Ivanova, kui isikust, kes ei austa Eesti Vabariigi seadusi: «Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova teatas, et ei kavatse täita Andmekaitseinspektsiooni ettekirjutust hävitada ankeedid, mille olid täitnud möödunud sügisel toimunud mittekodanike infoseminarist osavõtjad.»

Toimetaja poolt on tegu kontekstist väljarebitud ja tema poolt meelevaldselt moonutatult esitatud mõttega, mis loob seaduseid eirava ametniku kuvandi.

Tegelikkuses on olukord erinev, linnaosa täidab oma tegevuses seadusi ja linnaosa ametnikud on seaduskuulekad oma tööülesannete täitmisel. Linn on esitanud Andmekaitse Inspektsiooni ettekirjutisele vaide. Kuni kõigi asjaolude, ja uute tulemuste, selginemiseni, on vaidlusalused ankeedid hoiustatud Lasnamäe linnaosa ruumides.

Vaidlusalused ankeedid on kodakondsuseta isikute ehk «halli passi omanike» poolt vabatahtlikult täidetud avaldused, saada abi Eesti Vabariigi kodakondsuseksamiks valmistumisel. Linnaosavalitsuselt loodavad elanikud saada tuge eesti keele õppimiseks.

«Lasnamäe Linnaosavalitsus on jätkuvalt seisukohal, et peab aitama kodakondsuseta inimestel valmistuda Eesti Vabariigi kodanikeks saamisel, olgu need siis eesti keele kursused või muu vajalik teave kodakondsuseksami sooritamiseks,» on Lasnamäe Linnaosa vanem Olga Ivanova kindel veendumus. «Eesti Valitsusel ja ka igal riigiasutusel, peaks jätkuma niipalju kainet mõistust ja tulevikunägemust, et aru saada nende inimeste abistamise vajadustest ja selle abi andmist igati ka soodustada!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles