Ansip pidi riigikogus oma eksimustest rääkima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu avatud uste päeval toimunud infotunnis pidi peaminister Andrus Ansip kodaniku küsimusele vastates tõdema, et kiire avaliku sektori palgakasv majandusbuumi ajal ei olnud ilmselt päris õige otsus.

Külaline 71 sõnas infotunnis peaministrile, et on kahe aasta jooksul kuulnud tema ilusaid lubadusi ja tundis huvi, kas järgmise kahe aasta jooksul on võimalus ka peaministri suust kuulda seda, et oleme mõne otsusega eksinud.

«Küllap me oleme eksinud ja olete seda tõdemust ka minu suust kuulnud,» vastas Ansip. «Näiteks palgakasv Eestis avalikus sektoris oli majandusbuumi ajal liiga kiire ja ületas tootlikkuse kasvu, kuid need otsused olid tehtud konkreetses situatsioonis. Võib-olla, kui me poleks palku nii kiiresti tõstnud, oleks riigist lahkujate arv olnud märksa suurem,» lisas ta.

«Aga fiskaalpoliitilisi eesmärke silmas pidades ei ole need otsused olnud õiged, millega palkasid nii kiiresti tõstsime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles